fredag 25 oktober 2013

Lugnet före stormen

Så var biologitentan skriven. Läraren är fantastisk. "Skriv inga långa utläggningar, korta och koncisa rätta svar räcker". Japp, sagt och gjort. Kort och koncist blev det. Om det blev rätt får läraren avgöra. Samtidigt fick jag tillbaka en uppgift som jag lämnade in på medicinkursen och den fick högsta betyg. Inget jag bryr mig om, men det känns skönt att vara på rätt väg.

I helgen är det fullt upp, fast med lite roligare saker än plugg. Imorgon ska vi arbeta med ett projekt som Storasyster fått hem från skolan, men som vi glömt bort lite grann. Ett projekt om sig själv. Hon ska intervjua oss om hur hon var som liten, göra något art project och lite sånt. Jag måste säga att det låter väldigt roligt. Annars är Ns läxor otroligt enformiga. Samma sak varje vecka. Öva på glosor, skriv EN mening om helgen och rita en bild. Och så ett mattepapper om dagen. I Kindergarten var det mer fantasi och jag tror ärligt att N lärde sig mer. Hon kan ju redan stava till alla ord hon får i läxa eftersom hon skriver och läser mycket hemma av sig själv. Så det här projektet är mycket välkommet!

På söndag har vi hyrt bil och ska fara till moderskeppet (IKEA) och det längtar jag till. Vi behöver lite mer förvaring kom vi fram till nu när vi utvärderat lägenheten och det bästa fann vi så klart hos den blågula jätten.

Dessutom lockar matavdelningen...lite svenskt gott skulle sitta fint!

Dagens gåta: Vad är motsatsen till en trädkramare?


3 kommentarer:

Monica sa...

Vad bra att storasyster får en lite större grej att bita i som hon kan utveckla mer också. Låter rätt tråkigt det andra, något som alla kan klara men att ingen får göra lite mer av det. Synd.
Och härligt med en Ikea-utflykt, har du tur så är julen där:-).
Vi stannade vid Bauhaus för att köpa nya fönsterlås av en alldeles otroligt tråkig orsak (inbrott i stugorna på landet i båda), så det var säkerhetsavd. som gällde, heter så. På väg dit hade de plockat upp världens mängd av julsaker, så vackert, och lite uppiggad tillät jag mig att bli:-).

iaz sa...

Grattis till det fina betyget på uppsatsen. Även om du mest vill klara av kurserna så är det ju en fin bonus. Vi hade med funderingar på IKEA i helgen, kolla nya sängar kanske och lite småpryttlar brukar det alltid bli ;) Kul att N vill läsa och skriva utan att ha det i läxa. Hoppas det fortsätter så ;) kram

Villa Freja sa...

Så trist med läxor över huvud taget. Jag är helt emot dem eftersom det inte skapar någon jämlik skola. Men värst av allt är ju oreflekterade läxor som ges för läxans skull. Fy.

Så kul med Ikea :)

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...