tisdag 29 oktober 2013

Allt e bra med algebra

Det första jag är tacksam för denna vecka är att jag har ett mattegeni till make som lätt som en plätt kan förklara en hel massa algebra för mig nu när kursen startat. Jag är hoppfull. Och faktiskt att jag vågar mig på att säga att det är lite roligt...Lite skillnad mot att bara skriva en massa uppsatser och bajsa ord. Ja, ibland är de där uppsatserna och diskussionerna man för på kurser rena rama ordbajseriet. Man ska skriva ord "bara för att". Och jag har redan hunnit skriva många ordbajsande uppsatser denna termin.

Å andra sidan har jag bara harvat igenom mig halva kapitel ett i min enorma mattebok. Så det där med roligt... Ni kan ju fråga hur det står till i slutet av boken kanske...då är jag kanske inte lika morsk.

I övrigt är jag tacksam för:

  • att ingen superstorm dragit in. Idag är det ett år sedan Sandy svepte in över New York och det var ingen rolig vecka efter det. 
  • att det är Halloween på torsdag! Det är grejer det. Jag struntar i att folk tycker det är jobbigt med tiggande ungar (i Sverige oftast, men där vet heller inte alla HUR man ska fira Halloween och vilka regler som gäller och NÄR) och de tveeggade budskapen. Att klä ut sig, vara lite spöklig och ha roligt är inte fel. Vi ska gå "trick or treat" för första gången i år och N ser verkligen fram emot det!
  • att jag tror att en demokrat kommer att vinna borgmästarvalet här i NY på tisdag. Visserligen har vi haft en demokrat de senaste 12 åren, men några år till skulle inte skada. Jag kan inte med republikaner. Jag får rysningar bara jag tänker på dem. Kanske skulle klä ut mig till en läskig republikan på torsdag till Halloween? 
  • att vi fann glögg och julmust på IKEA i söndags. Mmmm. Och pappa och syster har lovat att ta med en massa gott när de kommer i jul. En Aladdinask till exempel. Det fanns tyvärr inte på IKEA, trots rapporter om att det finns på IKEA i Spanien. 
  • att jag har en ruskigt fin familj att älska och som älskar mig...

8 kommentarer:

Camilla sa...

Att räkna algebra är kul. Jag gillar det verkligen. Så är det, så knäpp är jag :)
Härligt att ni fick tag i glögg så att ni får julkänsla snart.

Casa Annika sa...

Nej!!! Taskigt av USA-Ikea att inte ta hem Alladinaskar! Tur att du snart får besök!

iaz sa...

Vilken tur du har R, för att förstå matte behöver man ha en bra "förklarare" =) Matte kan vara roligt när man känner att man kommit på grejen och förstått, men det kan åxå vara helt omöjligt. Tur man klarar sig med mest plus och minus gånger och delat ;) Vad är största skillnaderna mellan demokrater och republikaner egentligen? Har aldrig riktigt förstått det där....kram!!

Anonym sa...

Fin lista! Och bra man. Min kille är oxå sådär matematisk - dessutom tålmodig till tusen.

Anna Granström.

Kattas Betraktelser sa...

Att räkna är roligt när man känner att man grepar vad man gör. Härligt med besök och snart har du det du önskar.

Monica sa...

Efter den här kursen tror jag du älskar matte:-), just att tycka det är roligt är en nyckel. Och så sant, lite omväxling till allt staplande av ord som ska vara på ett visst sätt, är ju väldigt styrt när man skriver abstracts och annat. Matte är logik:-)

Marina sa...

"Algebra" är och förblir mycket nära besläktat med en svordom i mitt liv!

Anna Ström Åhlén sa...

Starkt att dig att plugga med bebis och allt.

Matte är inte min starka sida men jag har också "proffs" i familjen: maken och äldste sonen. :)

Kul med halloween. Du har rätt, här hemma är det fortfarande oklart kring hur/när det ska firas. Det blir lite lamt.

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...