söndag 1 december 2013

Det enda som fattas är snö!

Första advent är äntligen här! Jag pratade med en mamma i parken idag som frågade hur gammal lillebror är. Jag sa att han är född den 10 september så i princip tre månader gammal. Både jag och hon hajade till. Tre månader sedan det var september? Kan det stämma? Ja. För första december är nu. Dessutom första advent. Givetvis firades detta med att se årets julkalender på datorn, tända första adventsljuset och så öppna adventskalender. I år har N två adventskalendrar. Ena är en legokalender med pirattema. Det visade sig vara en riktigt bra idé! Hon fick en legogubbe i första luckan. Den tog hon lade till lite andra legobitar och lekte i tre timmar!
Den andra är en sorts aktivitetskalender för att påminna oss alla att det inte bara handlar om presenter under julen. Det gäller också att ta hand om varandra. Så i den kalendern har jag skrivit olika uppdrag som N ska göra. Det kan handla om att skänka en slant från spargrisen till ett ändamål, göra lite julgodis till en granne, ringa någon och berätta att hon älskar personen, ta en fika (det är viktigt att ta hand om sig själv också!) eller att ge någon en komplimang.
Årets adventsljusstake som jag och maken knåpade ihop igår

N väntar på att få lite adventsfika
Efter en tur till parken åt vi fika. Lussebullar och pepparkakor med Ikeas julmust. Kan det bli juligare? Säkert. Men här känns det riktigt mycket att julen är på väg. Det enda som fattas är vädret. Här har det varit säkert 10 plusgrader. Lussebullarna gjorde jag till dotterns klass och fick ett gäng över. I tisdags hade de Thanksgivingfirande som vi var på. Föräldrar i klassen fick laga mat eller baka eller köpa nåt till en stor buffé. Jag gjorde lussebullar och maken gjorde något som kallas för pone, en godsak från hans hemland. Den blev en stor succé! Lussebullarna också, men inte lika mycket. Det kan jag leva med. Jag slår honom nästa år!


N sitter och äter på buffén

Alla barn fick skriva en liten sak de är tacksamma för och läsa upp för oss föräldrar. N skrev: I am thankful for my Swedish family because that I miss them". Och så har hon ritat sin morfar och sig själv.

Jag har dessutom haft lite ledigt från studierna i helgen. Det har varit Thankgsgiving här och dottern har varit ledig både torsdag och fredag. Det kändes riktigt skönt att ta en paus. Jag kände mig trött på att skriva och plugga hela tiden. Efter de här dagarna har jag lite mer energi och lust att läsa och fortsätta plugga. Nu är det drygt två månader kvar på kurserna, sen är det över. Skönt! 

Lillebror i vagnen idag. Han ser ut som en liten teddybjörn i sin overall. Det kom fram en pappa med två barn som hövligt frågade om de fick se på bebisen :) Jag hade honom i knät och lekte med honom så jag vände honom så att barnen fick ta sig en titt. De kikade med stora ögon på H och H hade sin allra suraste min...

11 kommentarer:

Camilla sa...

Ja nu lackar det mot jul eller ska vi säga att det rusar mot jul. Mysigt så här i starten innan stressen sätter in. Fina kort både på N och H.

Jojjo sa...

Tycker uppdragskalendern låter helt fantastisk, hade jag haft barn hade jag också haft en sån! Fint att lära barnen det där med omtanke och även fint ur miljösynpunkt!

Vädret här är också ganska varmt, knappt varit minus alls hittills i höst!

Rund är också en form! sa...

Ja, det är helt galet att det är december redan?! Vi har inte BÖRJAT med julklappar än..... :-O

Kram M

Hanna Lans sa...

Thanksgiving är en högtid som jag tycker borde exporteras i samma fart som Halloween! Visst, pilgrimmerna hittade inte Sverige och fick popcorn eller majs av the natives (eller hur det nu var) men själva grundtanken är så himla fin ju!

Monica sa...

Härligt härligt:-), så fin adventsljusstake ni fixade och roligt med N:s kalendrar, jättevackert och bra med den med lego också. Söta, fina barn och skönt att du kunnat koppla av lite från studierna, även om de är roliga så blir man trött på dem också så bra med en liten paus. Nu måste jag googla på din makes skapelse som slog lussebullarna:-)

iaz sa...

Ja, vädret är ju helt galet. Bara häromdagen strålade sol och 8 plusgrader på dagen, märkligt. Men snön kan gärna vänta lite till ;) lagom till Lucia kan den komma och sen ligga still och stanna till så där mitten av februari, sen kan det få ta stora kliv mot våren igen ;)

Gillar verkligen idén med aktivitetsadventskalender. Brorsan gjorde mycket så med sina barn när de var mindre (och fortfarande tror jag). Är det pedagogen i er kanske? ;)

Så stor hon blir, N, tiden går så fort! Och lilla H, han växer så det knakar, så söt på bilden =)

kram!

Monica sa...

Är det ett majsbröd som också blir lite gult i färgen? Maken kan väl lägga ut receptet här:-).
Lille H blir en riktig charmör, är väl det redan med den lilla gropen i hakan:-), så fina barn! Igår såg jag pepparkaksgubbedräkter här för bebisar, (kan det heta så), har ni sådana i NY eller är det vi bara tro?

Steel City Anna sa...

Åh vilken gullig bild! Och vilken fin ide med kalendern, kanske funkar på äkta män också :)

Casa Annika sa...

Vilken fin idé med aktivitetskalendern!
Glad första advent, och fortsatta adventer också!

Monica sa...

Ja här for också tankarna med aktivitetskalender för män när vi åt middag, lite sent ute nu i år men vem vet:-), ska tänka mera:-).

Villa Freja sa...

Ja hej vad tiden går fort runt juletid.

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...