torsdag 17 juli 2014

Beroende

Jag har utvecklat allvarliga beroenden! Seriöst. Jag kanske måste spendera mina sista lediga veckor på nåt rehabiliteringshem.
Mitt första beroende består av serien "Breaking Bad". Jag är som vanligt sen på bollen och jag vet att typ alla redan sett serien och vet hur den slutar (inga spoilers tack!), men nu är jag med. På nån vecka har jag redan hunnit se 2.5 säsong. Maken var inte ett dugg intresserad av att se serien. Till en början. Sen råkade han sitta med ett avsnitt när jag tittade och nu är han fast. Jag kommer att lida av seriös abstinens när serien tar slut...

Mitt andra beroende är mattidningar. Varje gång jag går till affären händer det att en tidning slinker med i kassen hem. Jga älskar att leta recept, kolla på fina bilder, få tips. Men händer det att jag lagar nån maträtt ur tidningen? Nej! Fy skäms. Så jag har lovat mig själv. Om jag ska få köpa mattidningar måste jag laga minst ett recept ur tidningen, tills jag gjort det får jag inte köpa någon ny mattidning (som den beroende jag är har jag redan planer på att bryta den överenskommelsen jag har med mig själv...I am in deep!).

Mitt senaste fynd i hyllan

Det tredje beroendet är helt enkelt att ta en miljon foton på mina barn. Varje dag. Jag kan inte sluta. Datorn och mobilen är översvämmade med foton. Jag måste sortera och använda mig av fotona på nåt sätt. Förslag mottages tacksamt.

Och det allra sista beroendet är att lata mig. Jag är så himla lat just nu. Sonen har varit sjuk i två veckor (men är nu på bättringsvägen, tack och lov) och jag har inte kunnat göra många knop här hemma ändå. Har knappt varit ut, men har faktiskt tränat lite grann  den senaste veckan. Å andra sidan är det okej. Imorgon  natt kommer dottern hem och då blir det full rulle igen. Bäst att passa på att bara ta det lugnt.

11 kommentarer:

Sara sa...

Kan känna igen mig i alla dina beroenden. Breaking bad är såååå bra! Mattidningar älskar jag och att fota barnen likaså (fast mina egna såklart). Ett tips är att börja höra fotoböcker. Jag har gjort en för varje år de senaste två åren. Himla fint sätt att samla sina bilder och få ett minne av året som gått. Dessutom är det enklare än att framkalla och sen sätta in i album. Vilket aldrig blir av för mig.

Steel City Anna sa...

Han ser pigg ut iallafall :) att vara sjuk så länge måste kännas helt oerhört långt för honom, stackarn. Hoppas det är över nu.

Monica sa...

Inte så farliga beroenden tycker jag:-), du kanske ska spara de där miljonerna fotona, plocka ut några till en bok och ge barnen egna böcker med lite text och sen kan du ta av de andra till nya böcker:-).
Mattidningar är lite som heminredningstidningar, jag möblerar inte om efter varje heller:-).
Och fin och söt är lille killen, nu hoppas jag att han får vara frisk.

Kattas Betraktelser sa...

typ, beroenden vi alla dras med. Jag är själv just nu besatt av artiklar om förvaring. I huset ser det ut som en bomd då vi gjuter golv, säter upp kök, målar och slipar och mitt i allt ska man leva och gå på jobbet. Svd. var har man sina saker. Bra att ni piggar på er. Har du provat göra pannkaks berget som är på tidningens omslag?

Linda sa...

Hahaha jag är själv beroende av alla dina beroenden. Mannen och jag plöjde igenom Breaking Bad (alla säsonger och avsnitt) på bara några veckor. Fick köpa några säsonger på iTunes för vi kunde inte vänta. Gick inte att sluta :).
Det värsta med alla kort jag tar på mina barn är att jag inte har en external harddrive där jag kan spara alla korten. Måste fixa det. Är så rädd att förlora några kort. Kramar

Villa Freja sa...

Rätt sunda beroenden ändå tycker jag. Som vanligt är jag ännu senare med alla typer av serier och tänker alltid... Nu ska jag börja titta genom netflix. Blir det av? Nej.

Har en del frågor rörande utlandsflytt och praktiska saker kring det. Visserligen till en spansk ö och inte usa men vissa saker är kanske detsamma? Har du lust att svara på mina frågor eller tipsa om sånt jag inte kommer på att fråga? Vilkan mail kan jag nå dig på i så fall?

iaz sa...

Det var ju ingen större fara med dina beroenden, de kan nog hanteras ;) MEn en del beroenden, som TV serier och att sträcktitta på hela säsonger tror jag bra är bra för en ;) Va stor lilla H börjar bli, ser så lång ut =) kram

Camilla sa...

Jag tror att du överlever de beroendena ;)
Visst är det kul att leta recept, men jag lagar inte heller allt (eller ens en bråkdel) och när jag väl lagar något så följer jag ju inte receptet. Men kul är det att inspireras av recepten.
Att lata sig hör ju sommaren till. Det ska jag öva på nu!

a kitchen in the country sa...

Jag tycker det låter som väldigt trevliga beroenden. ;) Och vad härligt att ha dottern hemma igen. Kramkalas. :)

Kram på dig vännen

Anna Granström sa...

ÄÄÄLSKADE Breaking bad! SOm tur var tar ju serien slut = ditt beroende måste sluta där.

Också beroende av att ta massa bilder på min son, lite sjukt ibland... men så kul att ha!

Gunvor Bergström sa...

hej - vilken kul slump att jag hittade din blogg bland mina favoriter, den hade legat där flera år. Betr dina bilder på barnen, skaffa externa hårddiskar - en för varje barn och försök lägga in bilderna där i kronologisk ordning. Mattidningrna, bläddertidningar, njut av dom, min avlidne man kallade dom för matporr! den där serien - ingen aning, aktar mig för serier. har nog med att ta hand om hundar o katt och vildvuxen trädgård. Varma hälsningar

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...