söndag 27 juli 2014

Jag hör om supersommar hemma i Sverige

Ja, rapporter kommer in från alla släktingar och vänner om att det är riktig supersommar i Sverige i år! Det var på tiden! Grattis! Jag har till och med fått klagomål på att det är FÖR varmt?! Att man VILL ha regn, och gärna moln. Vad är det för fasoner? : )

Här är det faktiskt lagom varmt än så länge. Inte lika kvavt som förra sommaren, men fortfarande obehagligt kladdigt ibland. Man vet aldrig vad augusti kommer att bjuda på. Nästa månad kommer dessutom syster J på besök och det ska bli så himla kul! Hon var ju här i julas också, men bestämde att hon skulle komma även nu i sommar. Det tackar vi för!

Själva njuter vi av lediga dagar för fullt. I torsdags gick vi till parken på kvällen och dansade tahitisk dans. Varje torsdag under juli anordnar parken barfotadans med olika musikteman. I torsdags var det Tahitisk dans alltså och det var riktigt roligt. Vi dansade en timme och lite till.

N med de duktiga dansarna

Liveband dessutom,

Lillebror var med på ett hörn han med.

Dottern och jag gick ensamma på ett disneyevent i fredags morse. The power of doing good-tema med piraten Jake och prinsessan Sofia som underhöll hundratals barn under hela fredagen. Jag och dottern for tidigt på morgonen med tunnelbanan och fick stå i kö i nästan en timme för att komma in. Trots biljetter (som ändå var gratis tack och lov). Väl inne fick barnen delta i olika stationer. En station om att återvinna, en annan om att hjälpa sina medmänniskor, en tredje om att ta hand om djur etc. Sist kom de två figurerna ut och hade en liten show för barnen. När allt var klart fick alla barn en present. N valde en Sofiadocka och var alldeles överlycklig.

Området var inhägnat. 

Här fick N sätta upp lappar om att hjälpa andra.

Jake och N

Jake och Sofia. Det enda jag kunde tänka på var hur varmt de stackars människorna måste haft det i de där enorma dräkterna!

N valde att ta hand om en bevingad häst. 

 Idag var jag med om nåt riktigt roligt, men det kommer i ett annat inlägg!

6 kommentarer:

Linda sa...

Vad mysigt ni har haft det! :). Ja, jag har också hört att en massa människor klagar på det varma vädret hemma. Alltså det är ju inte så långvarigt så det borde ju njutas i fulla drag :)

Monica sa...

Vad roligt med dans och annat skoj ni hann med. Tänk när lille charmören kan stå på benen också, de kommer att vara kö:-).

Det är otroligt varmt i Sverige sen 3 juli och det är nog unikt. Några stormar har det inte varit här i Stockholm men någon tornado på annan plats, sen rapporteras det ständigt i kvällstidningarna som om det vore rena krigstillstånd, ja en och annan skogsbrand härjar förstås och fler har tyvärr drunknat i år än tidigare somrar.
Skönt med värme ändå efter all kyla fast nu får det gärna bli svensk sommar igen:-).
Ha de så gott och njut av "ledighet" innan du börjar jobbet.

Steel City Anna sa...

Vilka kul grejer det finns att göra! Dans i parken skulle jag gärna va med på :)

iaz sa...

Ja här i Svedala har det varit riktigt varmt länge nu. Känns som det kan räcka nu. Man orkar ju inte med att göra något. Men klart, när man tänker på att skotta uppfarten och röja fram bilen från snö så uppskattar man värmen lite mer ;-) Kul med dansen! Hade vart skoj att prova. Kram

Monica sa...

Jo det var mycket blixt och dunder i Stockholms City med blixtnedslag i träd och översvämningar och blåst. Här på södra sidan stan märktes det knappt, bara lite blixt och dunder en kvart och kanske någon vindpust och nästan inget regn. Det är väldigt lokalt verkligen. Och fortsatt lika varmt här, där det laddade ur mer är det något skönare nu.

Kattas Betraktelser sa...

så roligt! ni har set så mysigt. Kram

Förresten, grattis till jobben du fått!

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...