söndag 3 augusti 2014

Inte är det väl augusti redan?

När storasyster slutade skolan för sommaren kändes det som om vi hade en hel evighet av sommar innan skolan skulle börja igen. Visserligen hade vi en del planerat, men inte så mycket. Bara lite spridda event under sommaren.
Dottern for först iväg till Seattle och sedan kom hon ju hem. Därefter var det bröllop (och umgänge med svägerska och svåger som bodde här) och så var jag och maken på fotbollsmatch på Yankee Stadium. Maken är en trogen Liverpoolsupporter och har varit i all oändlighet. I våras fick vi reda på att laget skulle komma till USA på en vänskaplig turné. Vi skämtade lite löst om att vi skulle kunna resa nånstans i USA och titta på nån match om det skulle vara så. Vi spekulerade också hur långt vi skulle kunna tänka oss att resa. När sedan spelschemat kom visade det sig att vi bara behövde bege oss ett stenkast eller två! De spelade nämligen på Yankee Stadium! Barnen fick vara hos kusinen med föräldrar medan vi tittade på Liverpool och Manchester City. Vilken stämning det var! Det var dessutom första gången maken fick se laget spela live! Extra roligt med andra ord. Nästa gång vi ser laget är det förhoppningsvis på hemmaplan i England i framtiden.
Laguppställning

Massor med Liverpool-fan!

Matchen fick avgöras genom straffar dessutom!

I torsdags kväll kom barnens kusin på 1.5 år för att stanna fram till tisdag. Föräldrarna har farit på en smekmånad och vi blir kvar här i New York (tarvligt att inte ta med oss på resan ; )) med tre barn. Vi har alltså fullt upp kan man säga. Tre barn är ingen lek som jag tidigare fastställt. Varken med en eller två närvarande föräldrar. Jag tänker osökt på dotterns klasskamrat vars mamma har FYRA små barn under 7 år. FYRA!? Jag beundrar henne djupt.
Vi har i alla fall roligt tillsammans. Vi har gått till parken, busat hemma, gått på lekland...mycket blöjbyten, städning, matlagning, läggning och annat dessutom. Det är ett under att man ens hinner ut ur huset emellanåt!
Kusinerna leker i lekparken, H kan ju inte gå ännu, men står väldigt stadigt.

Krypa genom tunneln går. OM kusinen visar vägen först. Inte annars.


N hade så roligt och tackade så hemskt mycket att vi tagit med dem till leklandet.

Om en vecka kommer syster J, då blir det så klart fullt upp. Och sen är det bara nån vecka kvar innan jag börjar jobba och skolan börjar! Vart har denna sommar tagit vägen?!

5 kommentarer:

Kattas Betraktelser sa...

Ser att ni hr fullt upp och roligt för kusinerna att busa på.

Monica sa...

Juli månad gick väldigt fort, har den varit?:-). Lille H är på gång syns, snart tar han de första stegen, hoppas ni hinner med:-). Två småttingar kräver sin tid, förstår du har fullt upp och storasyster är inte så "stor" heller så hon behöver annan tid. Kul med matchen, i både Liverpool och Manchester har jag varit, men inte sett någon match, det spelas mycket fotboll i Sheffield som har stora arenor och där världens första fotbollslag bildades och allt startade en gång. Det måste bli skärpning för mig:-).
Ha det fint ni alla i veckan, hoppas du hinner ta en paus ibland:-)

Anna Ström Åhlén sa...

Vad spännande med matchen! Det måste ha varit en upplevelse.

Jag håller med om att denna sommar försvann i ett nafs! Vi var på semester i Kroatien, annars hemma. Men oj, vad tiden flög.

Dock har jag ju en underbar resa att se fram emot i höst ... till DIN stad. Längtar så!

Malin sa...

Tycker som du att när sommarlovet börjar verkar ju sommaren oändligt lång. 3 månaders sommarlov och det är ju ett kvarts år! Vi har en 10 dagar kvar i Svedala innan tillbakaresa och sedan börjar ju barnen inte förrän efter labor day, men det är mycket som skall hinnas med och ordnas innan dess. Inte minst inhandla de där klasslistorna! Låter som ni har haft en mycket skön och lugn sommar ändå, med roliga besök. kram Malin

Emma sa...

Jag trodde aldrig jag skulle se slutet på den här sommaren. Vill ha höst (och nytt liv) NU! ;)

Här sitter jag och frossar i din blogg. Har en del att ta igen! Underbart!

Ang. bilinlägget ovan. Vi tar med oss bilen till Paris, men det känns nästan dumt att ha bil i storstan. Dyrt att hyra parkering. Stående för det mesta etc. Vi får se hur vi gör...

Nu ska jag fortsätta frossa.

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...