lördag 11 oktober 2014

300 möten senare

Den senaste månaden har jag gått på möten konstant. På skoljobbet är det idel möten att närvara på, trots att det är en mycket liten skolan. Jag har nu jobbat i drygt fyra veckor och har redan varit på två föräldramöten, ett personalmöte, runt 10 gruppmöten och så ett individuellt möte med rektorn. En gång per månad möter rektorn oss anställda en och en för att "kolla läget" lite. Vad har varit bra, vad har varit mindre bra, hur kan vi utvecklas mer och hur går vi vidare. Det första var jag på i onsdags och det gick väldigt bra. Det är skönt att kunna sitta ned och prata och tala om det som sker i klassrummet och hur det går i gruppen. Min rektor är fantastisk. På alla sätt. Hon är mycket mån om oss anställda och har alltid tid att prata om man behöver. Första dagen på jobbet fick alla anställda ekologisk blåbärssylt hon köpt på sin semester igår fick vi ekologisk tvål som hon köpt. Hon är noga med att säga tack för fint arbete, berömma när hon tycker att man gjort något bra. Samtidigt är hon noga med att konstruktiv kritik (också det på ett mycket bra sätt) för att vi alla ska utvecklas i vår arbetsroll.
Verkligen natt och dag från min tidigare erfarenhet av förskola i New York! Där fick man inte ens ett leende när dagen var slut. Och den enda "konstruktiva" kritik man fick var skitsnack bakom ryggen (av rektorn själv till andra anställda).
Nä, verkligen ett stort kliv framåt med detta jobb!
N förra lördagen då det regnade så mycket! Te och pussel.

I torsdags hade vi ytterligare ett föräldramöte, denna gång om vår läroplan (som är lekinriktad). Vi brain stormade om hur vi skulle lägga upp mötet eftersom dessa möten har en tendens att bli så långa och tråkiga (trots att ämnet är intressant). Vi har ju ändå 1.5 timme på oss. Så vi bestämde att vi skulle prata om hur lek är viktig för barnen en stund och sedan skulle föräldrarna själva få pröva på olika lekstationer plus medverka att göra ett collage med löv och andra saker från naturen. Därefter skulle vi sedan avsluta med frågor och lite mer prat. Verkligen lyckat! Flera föräldrar kom fram och sa att det var det bästa föräldramötet de varit på! De kände att de kunde relatera mer till barnens upplevelser genom att de fick testa på att bygga, leka med lego, måla etc.
Ett mästerverk av en förälder på mötet!

För övrigt är det långhelg denna helg, Jag jobbar visserkligen ett par timmar på måndag eftermiddag, men resten av dagen är jag ledig! Skönt!
Tyvärr regnade det idag, som tur var hade jag och min ryska väninna redan bokat om vår dejt till nästa helg, annars hade den blivit inställd i alla fall.
Regnet slutade på eftermiddagen så jag passade på att at en promenad till affären med lillgrabben.
Lika glad i regn som solsken!

4 kommentarer:

Camilla sa...

Det är jätteviktigt med en bra chef som ser sin personal. Jag har haft många chefer förut och alla har varit ok, men den jag har nu är snäppet bättre på så många vis. Bra att ha ett enskilt samtal med chefen regelbundet för att få en bra dialog.

Kul också att ni fick till ett annorlunda och bra föräldramöte. Man har ju suttit av en del långrandiga sånna genom åren.

Monica sa...

Sådana chefer växer inte på trän:-), låter helt underbart. Så skönt när det fungerar bra. I fortsättningen kanske det blir lite färre möten:-), möten tar verkligen mycket tid men behövs ju också förstås.

Steel City Anna sa...

Vad skönt att det känns mycket bättre nu! Att trivas på jobbet är verkligen viktigt, men är ju trots allt där typ halva livet eller mer. Älskar killens mössa, vill också ha en sån :)

iaz sa...

Härligt att höra att pågen är glad för det mesta, även om han som vi alla andra har våra dagar ;) Skönt med lite extra ledighet, det tacka man inte nej till. Verkar verkligen som du hamnat på en bra skola, fin gest av rektorn med sylt och allt =) kram

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...