lördag 25 oktober 2014

Det finns veckor och så finns det veckor

Frihetsgudinnan gjord av Lego.

En låååååångsam vecka går mot sitt slut. Riktigt långsam har den varit och vad det beror på vet jag inte. Vi startade veckan med att fira vår sjuåriga bröllopsdag! Kan ni tro. Sju år redan! Vi ska fortsätta firande ikväll (lördag) med att gå på dejt. En dejt som innebär att vara uppklädd och gå ut utan barn. Gå på restaurang och bara vara vuxna. Sist vi var på en sån dejt var för två år sen. Strax innan superstormen Sandy bestämde sig för att härja runt i New York. Det känns som en hel evighet sedan dess. Så mycket som hänt.
Höstmarknad förra helgen. 
Dekorerar pumpor på marknaden,

Sedan blev det regn i flera dagar. Och livet känns alltid så mycket jobbigare när man måste bära på paraplyer och regnjackor och stanna inne hela dagarna. Vanligtvis går vi ut med barnen på skolan en stund där jag jobbar, men vid regn går vi till en liten sporthall i byggnadens källare.
Fredagen kändes bättre, Kanske för att det var just fredag. Sista jobbdagen. Solen kom fram och regnet upphörde. Allt tillbaka till det normala.
Kanske kändes det bättre eftersom det är mycket att se fram emot i helgen med barnen, med maken, med ledighet. Idag blir det att göra håret på salong. Täcka det gråa. Gå på dejt med maken. Äta gott. Komma hem sent. Imorgon söndag ska vi åka till den stora legoaffären i stan som vi hört gott om eftersom den ligger nära svenska kyrkan. Storasyster ska nämligen vara med i Luciakören detta året och träningen börjar imorgon redan. Jag kommer själv ihåg alla Lucia jag var med på. Jag var med frivilligt i Luciakören (sjunger hellre än bra, både då och nu!) och vi for runt hela dagen på Lucia och Lussade för äldreboenden, kyrkan, affärsverksamheter och skolor. Vi blev alltid bjudna på pepparkakor och lussebullar eller annat gott. Och stämningen var fantastisk!
Jag vill dela den upplevelsen med storasyster och lillebror. Nu blir det ju inte exakt som "hemma" i Sverige, men ändock. I år kan Luciakonserten äga rum på själva Lucia eftersom det är på en lördag!

Ja, det ser jag fram emot! Nu låter vi helgen kicka igång! (Men för ärlighetens skull kan jag tillägga att min lördag faktiskt startade 5.30)...

Hittade på bokhandeln vid min skola! Go Sweden!

Fjällräven på samma bokhandel!6 kommentarer:

Monica sa...

Njut av er date, hoppas du får jättetrevligt och med världens godaste mat. Ha det så bra i helgen alla, kram!

Casa Annika sa...

Grattis till de sju åren! Hur var dejten?

Annika sa...

Härligt med dejt!!! jag vet, tiden flyger!! Visst är vissa veckor sega, håller med.
Antar att ni har mkt i görningen denna Halloweenvecka, både hemma och på skolan.
Kram!

iaz sa...

Härligt att gå på date, man behöver lite egentid med, vuxentid oavsett hur underbara barn man har =) Hoppas ni får det bra. Spännande med Lucia, gillar Naomi att sjunga? Kram

Kim M. Kimselius sa...

Att gå på date låter härligt och riktigt mysigt! Hoppas ni hade det bra.
Jag har gett dig en bloggaward på min blogg. Du hittar den här http://kim-m-kimselius.blogspot.se/2014/10/sisterhood-of-world-blogger-award.html
Kram Kim

Steel City Anna sa...

Heja Fjällräven! Undrar ofta hur den väskan kunnat bli så populär men blir alltid lite stolt ändå när jag ser att den är hipp :) Härligt med dejt!

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...