söndag 19 april 2015

"Frivillighet"

Inför fundraiserkvällen på vår skola blev lärarna tillfrågade att donera vår tid. Till exempel en "play date" med oss för några barn som föräldrarna sedan kunde bjuda på under auktionen. Detta var så klart  frivilligt. "Frivilligt " snarare. Det hade sett dåligt ut om vi tackat nej så egentligen var det snarare ett tvång. Vår play date blev bjuden på av två familjer och igår, lördag, skulle denna play date äga rum. Det känns sååå där att åka in på jobbet en tidig lördagmorgon när solen skiner och temperaturen stigit uppåt 20 grader för första gången. Dessutom var tunnelbanan stängd för underhåll vilket  betydde buss i 1.5 timme istället för tåg i 40 min. Nästa år ska jag dubbelkolla att tunnelbanan fungerar innan vi bestämmer datum för nåt sånt här. Dottern fick i alla fall hänga på till jobbet, vilket gjorde det värt resan.

Två av barnen som dök upp på play daten är tvillingar och de har en yngre bror, som är några månader äldre än min H. Brorsan kommer varje morgon med storasystrarna och passar på att leka och pilla med leksaker  i klassrummet. Även igår kom han med för att lämna sina systrar. Båda tjejerna kom in med öppna armar för en kram och lillebror ville inte vara sämre han utan kom med utsträckta armar för en kram han med!
En annan tjej bjöd med sin bästa kompis som hon pratar om hela tiden, så det var roligt att äntligen få ett ansikte till namnet. Dessa barn kommer att flytta till förskoleklass på annan skola i höst, så vi har bara några veckor kvar tillsammans. Det är ibland svårt att vara lärare på det sättet, så många avsked varje år!

I alla fall gjorde vi ett målarprojekt tillsammans och sedan gick vi ut i parken en stund. Vi avslutade med pizza och glass. Jag och dotter lämna några minuter tidigare eftersom vi hade biljetter till en konsert- och dansuppvisning  på Lincoln Center. Vi mötte upp maken och tittade på föreställningen som visade sig vara Askungen och den drakdödande prinsen (grovt översatt). En mycket fin uppvisning! Sonen fick rumsera med kusinen istället. Han hade väldigt roligt han med!

Idag kommer vädret att vara lika vackert igen. Efter sonens tupplur går vi ut till parken och övar cykel igen med dottern. Passa på!

Lincoln Center smygfotat.

Kikade på elektrisk bil på Columbus Circle.

Sonen och kusinen sover gott


4 kommentarer:

Monica sa...

Ja det är lite extra arbete med all "frivillighet", det tar ju mycket tid men verkar som ni hade roligt och att dotter var med så fick hon en del av din tid också. Kul med teater! Men skönast ser det ut när lille H och kusin sover, åh så skönt:-), blev sömnig direkt:-)

Malin sa...

Lärar playdaterna är ofta de som får in mest pengar på vår skolas auction-oftast är det dock hemma hos dem, eller tema som att åka till museum samt äta lunch med en art teacher. Det är väl kanske förskolebarnen lite för unga för och de flesta bor ju i hus där vi bor så det är lättare att bjuda hem.
Nästa år kanske du kan erbjuda lunch with a teacher (två lärare och två barn t ex) och så kan ni gå någonstans lokalt. Då behöver du inte åka in en extra dag;)

iaz sa...

Va kul att gå på lite musikalteater! <kul att hitta på lite saker utöver det vanliga =) Kul initiativ med att auktionera ut en playdate, även om det kanske inte var så ätt att få ihop. Säkert väldigt uppskattat =) Kram kram

Linda sa...

Härligt att vädret börjar gå mot det varmare nu. Älskar bilden längst ned :).

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...