lördag 29 augusti 2015

Så var den årliga födelsedagen förbi

En årlig företeelse den där födelsedagen, tydligen...I år sade uträkningen att klockan slagit 33 år. Jag vet inte riktigt om det stämmer? Jag känner mig fortfarande som 15 emellanåt, ibland 20, men oftast runt 25. Det är en bra siffra det där. Samtidigt är jag glad över att få ännu ett fantastiskt år på denna vackra jord, att ha fått ackumulera fler erfarenheter och upplevelser! Några fler rynkor och, om möjligt, några fler grå hår på skallen, rikare är jag nu dessutom.

Vad tänker jag nu inför mitt 34e år? Jag tänker att jag ska ta hand om mig själv bättre, träna effektivare, springa mer, äta hälsosammare, göra saker som är roligt, ta min tid att göra saker och inte stressa för mycket. Läsa mer vill jag också göra. Gå på dejt med maken lite oftare. Spela mer sällskapsspel. Laga ny mat, prova nya ingredienser. Slösa mindre på pengar och matvaror. Skriva oftare till vårt fadderbarn. Skypa mer med familjen. Rom byggdes ju inte på en dag, men sakta men säkert så kan nya rutiner skapas.

Den där Ernst Kirchsteiger sade nåt på sitt program som fastnade. "De som säger att de inte har tid att göra eget äppelmos, varför? Vad gör de med sin tid egentligen? Det är ju inte så att man sparar ihop sin tid i livet i en pott så att man får extra tid i slutet. Så gör ditt eget äppelmos!".
Inte exakta ord, men något liknande sa han Ernst.
Maken har alltid sagt samma sak (fast med andra ordval), han är klok han min man (fast jag är snäppet klokare eftersom jag gifte mig med honom!).

Så nu ska jag göra mitt eget äppelmos (eller andra saker!).


6 kommentarer:

Sara sa...

Grattis!! Augusti är en toppenmånad att fylla år och 33 är ingen ålder. Känner mig som du, för det mesta 25, men tycker också att livet bara blir bättre för varje år. Man blir liksom klokare på sig själv på nåt sätt.

Malin sa...

GRATTIS!

Saltistjejen sa...

Grattis!!
Och du 33 är ju rena barnleken!!! Haha! Du är ung Trillingnöten. :-)
Och det där med äppelmoset ja. Jag kan berätta varför man inte hinner göra sitt eget äppelmos. Fast det skulle bli en så lång kommentar så jag ska nog inte göra det. Men en sak kan jag säga och det är att den där Ernst han har kanske inte småbarn?? För då tror jag inte ens HAN skulle klara av att fjälla egenfångad gädda, klä in möbler med hemvävt tyg och mysa upp hemfixade dekorationer i det blommande päronträdet.... ;-)
Fast jo jag fattar såklart. Mitt äppelmos är väl just nu att ränna runt efter en hyperaktiv 1,5-åring, aktivera samt finnas till för min 7-åring och samtidigt försöka hålla hemmet flytande, söka jobb och kanske kanske få ngn minut över med min man om vi båda lyckas hålla oss vakna såpass länge hahaha!
KRAM! Och lycka till med ditt mos!

iaz sa...

Bra mål du har ☺ Lycka till på färden, du är grym och fixar det 😍 kram

Camilla sa...

Haha, jag som gjorde mitt eget äppelmos härom dagen :)
Det låter som bra mål, men väldigt stora. Men du får tänka lite på mitt favoritcitat som jag fick av en vän; " Elefanter ska ätas i bitar". Det är alltså bra med stora mål, men beta av dom lite i taget. Lycka till!

Grattis på födelsedagen!

Monica sa...

Grattis, är kul med födelsedagar:-)

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...