onsdag 28 juli 2010

IKEA

Igår var vi på gamla IKEA i storstan. Det var en del saker som vi behövde och därför tog vi bilen och åkte på tur. Och vilken dag det var! Det var ganska lugnt på affären, inte så mycket folk som på helgen. Och det fanns en hel del extrapriser. Och de är farliga. För man börjar fundera på om man kanske inte skulle ta och köpa en soffa för det nya fina priset av 5000kr eftersom den ju är nedsatt från 9000kr. Vem kan motstå en rabatt på 4000? Och en ny soffa är ju alltid roligt, trots att man kanske inte behöver en ny. Man kan ju också köpa nya fina överdrag till soffor för 95 kr. Trots att det inte finns överdrag för den egna soffan. Men det är ju så billigt! Det kommer väl till använding så småningom?

Det är fantastiskt med IKEA. Det behöver inte kosta multum att hotta upp sitt hem en smula. Lite nya gardiner, en ny lampa eller lite annat smått och gott för en billig penning. Sen att en miljon andra svenskar (och människor i andra länder som man inte träffar) har just den stolen, det bordet eller den mattan spelar ingen roll. Man kan inte annat än att ta av sig hatten och buga för herr Kamprad som startade hela faderullan. Ett genidrag!

Och att dessutom erbjuda korv med bröd vid utgången för 5kronor stycket... Det finns ingen begränsning på vad karln kan komma på!

Idags er vädret fantastiskt ut så jag hoppas att det håller i sig. Vi gick till lekparken en snabbis efter IKEA igår eftersom vädret hade gått från molnigt till soligt och varmt. I New York upptäckte N sin passion för rutschkanor. Den dagen hon upptäckte att hon gillade att åka, åkte hon oavbrutet i en halvtimme. Upp för trappan, ned för banan, upp för trappan...osv.
Här hemma är det inte lika lätt och jag tror att jag vet varför (men den lilla kanan på IKEA älskade hon). Här är rutschkanorna mycket högre och smalare. Dessutom har de flesta gupp på vägen ned som kan vara läskiga om man i vanliga fall inte törs åka. Är det inte rutschkanor med gupp, är de mycket högre och med en massa svängar hela vägen ned. När jag var liten fanns det minsann "normala" rutschkanor. Är det så att barnen kräver mer spänning och äventyr? Eller är det vi vuxna som tror det? Till och med den ställningen med rutsckana som ska vara för mindre barn har rutschkana som är lång, smal och med gupp! Vi får se om vi hittar en annan utan gupp i alla fall, kanske i en annan lekpark. Jag antar att lekparken sållar ut veklingar redan från innan de är ett år....


                                             På lekparken i New York.

                                         
                                            Ni ser ju hur mycket hon vågar göra på den :)

5 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Lustigt att det inte finns "vanliga" rutchkanor i Sverige? De fanns det ju "på min tid" som iofs är stenåldern... hahaha ;-) Hoppas ni hittar någon hon gillar. E gillar allra bäst att GÅ UPPFÖR kanorna!!!
Kram!

Malin - Mamma till Lily sa...

Nu hittade jag dig igen :) yeeej!
Har bytt lösen, så om du vill ha skicka ett mail till M4ll4n@hotmail.com

Kram malin :)

Min plats i solen sa...

Hej vännen!

IKEA är bäst! :) Det är bara det att jag har en förmåga att komma därifrån med mycket mer än vad som var tänkt då jag gick in i varuhuset. Och det är väl det som är tanken. Att man ska lockas av alla de billiga priserna och inse att just de där ljusen, servetterna, ramarna etc. måste jag ju bara ha. ;) Och visst är det en bra tanke att erbjuda ett sortiment som faktiskt inte kostar skjortan och att det ser snyggt ut. :)

Utbudet av rutchkanor beror väl tyvärr på att det är ett fåtal företag som tillhandahåller lekredskap för lekplatser idag. :(

Ha en trevlig helg och sköt om dig!
Kram Lotta

Malin sa...

Vi går ofta till IKEA då det ligger en 10 min från vårt hus. Ibland bara för att äta. Man kan ju inte gå därifrån utan att köpa någontig. Helt omöjligt helt enkelt!

Trillingnöten sa...

Saltis: Ja, jag kollar när jag går runt stan och ytterområdena för att se vilka sorts kanor som finns, men det verkar vara de där läskiga typerna (iaf enligt N, hehe). Att gå uppför är ju roligt det med :) Men inte för mammorna som får små hjärtattacker!

Lotta: IKEA rules helt enkelt! Och det är enormt svårt att låta bli de där sakerna :)
Du har nog rätt med rutschkanorna! Det är så typiskt! Kram

Malin: Bara 10 minuter? Härligt! Och när man bor utomlands är det underbart att kunna gå och köpa lite svenska favoriter i matavdelningen!

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...