söndag 8 december 2013

Årets önskelista

Jag brukar normalt inte önska mig saker till jul. Om jag vill ha nåt köper jag det helt enkelt. Nu låter det som om vi har all världens pengar, men det har vi inte. Det jag önskar mig brukar inte kosta många slantar. Jag är inte en sån som önskar mig finklänningar och väskor från en massa kända märken, eller bilar eller ens dyrt smink (jag sminkar mig inte alls. Billigt och bra).
Det jag önska mig kostar oftast billigt. Böcker, choklad kanske. Ja. Lite så. Lite mer böcker.
Men i år önskar jag mig snö. Snö till jul skulle vara fint. Som jag brukade svära över snön när vi bodde i Sverige. Jag tror att det mest berodde på att jag måste pendla i snöslask och halka varje dag till jobbet. Det tär på krafterna. Speciellt efter olyckan 2010. Då blev jag extra mesig på snövägarna.
I morse kikade jag och dottern på "Barnen i Bullerbyn" när de firar jul. Och tänk vad härligt det såg ut! Att kunna kasta lite snöbollar, åka släde eller pulka, göra snöänglar...Jag vet att det är så idylliskt på TV, men jag vill ha snö i alla fall. Åtminstone en månad om året. Det skulle passa fint. Mitten av december till mitten av januari. Vet ni nåt ställe som har det så, gärna med ungefär - 5 till -10 grader dessutom (inte för kallt), hojta till!
När vi ändå är i farten med en önskelista önskar jag att allt var så lagom som det bara gick. Lagom varmt året om, lagom kallt, lagom mycket snö, lagom mycket regn, lagom mycket sol, lagom mycket moln, lagom mycket folk, lagom med trafik, lagom lagom lagom. Landet lagom vill jag bo i. Tyvärr är det ju varken Sverige eller USA, så var finns landet lagom? Är det Utopin kanske?7 kommentarer:

Monica sa...

Det där landet lagom skulle vara skönt ibland men tror som du att det inte finns och definitivt inte här. Men lite snö ska vi väl kunna ordna härifrån:-). Det har kommit lite, blir ljusare men så hemskt kallt, det beror på de nordliga vindarna antagligen och vatten som finns nära. Rysligt är ordet tills vi vant oss igen.

Villa Freja sa...

Haha, vänta på bussen-kön är bara för rolig.
Härligt med böcker, det önskar jag mig också. Bland annat :) jag är lite dyr i drift ;)

iaz sa...

Vi fick någon centimeter snö för några dagar sedan men nu har den smält bort igen. Skönt! ;) Lite för tidigt än ;) Vad var det för olycka? Minns jag inte...Hoppas det går bra med önskningarna =) kram

Camilla sa...

Lagon, lagom och lagom. Det där är svårt och aldrig blir vi nöjda. I morse när jag cyklade till jobbet funderade jag på om det var värt eländet för att få ha lite snö. Efter jobbet när jag stod på skidorna och bubblade av lycka så kändes det väldigt bra.

Tyvärr kommer det väl inte ligga lagom mycket snö ed lagom kyla hela vintern. Jag vet inte vart du ska flytta. Kanske du får flytta runt där vädret är lagom just då?

Ida sa...

Ni kanske kan ge er ut på en liten resa för att leta reda på snö? Lake Placid är ett fantastiskt ställe & med två vinter OS i ryggen känns det rätt snösäkert! Sen är ni ju naturligtvis välkomna att hälsa på på andra sidan gränsen!

Steel City Anna sa...

Älskar vänta på buss bilden :)

Marina sa...

Jag sitter här och håller tummarna för att snön ligger kvar i Sverige - imorgon styr jag däråt och har tänkt mig få lite vitt på marken!

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...