lördag 21 december 2013

De kom fram helskinnade

Nu är min gamle far och (unga) syster här. De hade haft en alldeles fin resa över Atlanten. Pappas allra längsta resa någonsin. Det var så himla skönt att få se dem, krama dem och kunna prata utan dator! Samtidigt som det gått 1.5 år sen vi sist sågs, känns det nästan som igår. Tack vare Skype! Tänk, för 20-30 år sen, var det inte lika lätt att hålla kontakten...
N och H med morfar.

Lilla H fick träffa båda två för alla första gången och N hade längtat så efter både morfar och moster J! Idag har vi myst hela dagen. N väckte dem tidigt på morgonen när hon tassade ut för att kika på morfar som låg ute i vardagsrummet. Sedan har vi visat runt dem lite i grannskapet, gått till lekparken och handlat. Dessutom har vi hunnit uppdatera oss på årets julkalender med Familjen Hedenhös, förbereda tårtan för imorgon och lite annat smått och gott. Morfar och N har lekt hela eftermiddagen med Ns dockhus och läst böcker.

Tidigare i veckan fick vi också ett litet paket skickat från fina Monica hemma i Sverige. Ett riktigt Luciakit med glitter, linne och rött band. Plus en CD-skiva med låtarna på så att hon kan öva. Inte nog med det, i paketet fanns även en fin tröja till lillebror, armband till storasyster, pepparkakskrydda, Allers julmagasin och tablettaskar (Zoo, som fick mig att minnas min barndom!). Jättefint och mycket uppskattat!
Armbanden lånades av Hs vän Bobo


Cd-skivan med alla låtare. Mycket uppskattat av en utlandsförälder som kommer att utnyttja denna varje jul i flera år framöver.

Fina tröjan

Det är så fint att få spendera julen med pappa och syster. När man bor så långt ifrån varandra uppskattar man tiden man har tillsammans så mycket mer. Jag är väldigt glad att se stannar i lite mer än två veckor så att vi hinner mysa och ta det lugnt. Och så turista lite så klart. Det är trevligt att få se sin "hemstad" ur andra ögon än de vardagsögon man får till slut när man bor på samma ställe. 

Om vi inte hörs före jul (det gör vi förmodligen) önskar jag er en fantastisk jul! Hoppas att ni får äta massor med god mat, umgås med familj och vänner och njuta av lugnet. Kanske en fin julklapp eller två (fast det är inte det viktigaste) och mycket kärlek!

12 kommentarer:

Casa Annika sa...

Detsamma! Och njut allt du kan av ditt fina besök!

Anonym sa...

Vilken härlig bild på morfar med barnbarnen!
Kram

Camilla sa...

Jag blir helt tårögd av att läsa ditt inlägg. Härligt att få ses efter 1,5 år. Framför allt för barnen så hinner det hända väldigt mycket på 1,5 år.
Ta hand om er och njut!

Steel City Anna sa...

Vad stor H har blivit, tänk att det går så fort. Vad skönt att resan gick bra, vad lik din pappa du är :) härligt med luciasånger!

Hanna Lans sa...

Underbart med familj som hälsar på när man flyttat! God jul till er alla!

Monica sa...

En riktigt God Jul till er alla! Så roligt du har far och syster där! Lille H har blivit stor kille redan, så fina barn! Ha det så gott, kram!

Saltistjejen sa...

Ååå MYS nu riktigt ordentligt!!!! Så underbart att ni får ha dem här så länge.
Kram och hoppas ni får en sådan där magisk jul!

Villa Freja sa...

Åh vad mysigt med långväga (men ändå så nära) besökare. Hoppas ni får en riktigt mysig tid tillsammans och en riktigt god jul.

Kattas Betraktelser sa...

Ha e bra helg och roligt att din pappa är där samt syrran. Ta vara på dagarna och ha de gott. Kram

Linda sa...

Åh vad roligt med Sverigebesök och inte helt fel med massa svenska gåvor som är ju helt perfekt för oss här borta :)

iaz sa...

Härligt att ha dem där. Bor de hemma hos er? Massor med tid till att umgås med andra ord =) Hoppas ni haft en härlig jul! kram

Anna Granström sa...

Så himla fint med besöket! Hoppas ni har det toppen, men det tror jag säkert. God fortsättning!

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...