måndag 10 mars 2014

Helgen var ju inte slut!

Eller jag glömde början av helgen. I fredags förstår ni, gjorde jag ju min tenta på litteratur/musik/poesi/konst/dans (ja, allt samlat i ett enda härligt paket på 140 frågor). Skolan brann inte ned och ingen storm drog in heller. Istället gjorde jag helt enkelt tentan. Och klarade den med nöd och näppe! Den hemsida jag betalade för att öva på provet hade mycket lite inverkan på resultatet. Ungeför 20 frågor kunde jag härleda till det jag pluggade online (på ett obskyrt sätt) och 20 frågor KUNDE jag faktiskt svaren på. 100 frågor gissade jag hej vilt på. Tack och lov för att provet använder sig utav flervalsfrågor. Jag klarade i alla fall provet. Förmodligen ska jag ta en tenta till om några veckor, men jag ska suga lite på det först.

Samma dag på eftermiddagen mötte jag upp med en gammal vän från Sverige. Första gången vi sågs var för 23 år sen (fatta att kunna säga för 23 år sen! Och komma IHÅG för 23 år sen...), när vi gick i åk 3 och blev klasskamrater. Vi blev vänner och lekte lekar i skogen på rasterna. Eftersom vår familj flyttade så mycket på den tiden, bytte vi skola igen ganska snart och vi tappade kontakten. Vi återförenades i samma klass i åk 7 på en annan skola och hade stor hjälp av varandra i olika ämnen, eftersom vi samarbetade och jobbade så bra tillsammans. Sedan skildes våra vägar igen efter tre år, men vi har mött upp då och då under åren som gått. Senast var för åtta år sen dock, eftersom vi båda lämnade vår hemstad och for ut i världen och andra delar av Sverige. Nu fick vi nyligen kontakt igen och av en händelse skulle hon komma hit till New York på minisemester och hon tog sig tid att komma upp för en fika! Det var himla kul! Vi pratade på som om alla år mellan våra möten aldrig ägt rum! Och så är det alltid när vi träffas. Det var verkligen väldigt roligt att få träffas och prata minnen, prata nutid och framtid över lite kaffe och te! Guld värt!


Speciellt nu eftersom jag på sistone haft lite hemlängtan. Familjen som jag inte sett på snart två år, vänner man saknar...Även om jag kommer in här mer och mer är det inte samma sak. Det tar ett tag att bygga upp ett nätverk på ett nytt ställe där de flesta har sina vänner och familjer de måste skapa tid för redan. Att försöka nästla sig in där är inte alltid så lätt. Och den lilla tid man har utanför sin egen familj, vill man lägga på människor som är värda att lägga den på. Om ni förstår vad jag menar. Jag kan tycka att amerikaner är lite opålitliga på det sättet. Man gör gärna upp planer tillsammans, men så ändras det i sista sekund eller så sker nåt oförväntat och det ställs in, skjuts upp etc. Många är väldigt upptagna hela tiden. Arbetar tidigt till sent, fullspäckade helger och så går tiden...

I alla fall. Helgen har varit väldigt upptagen för oss med för ovanlighetens skull och nu är det åter igen vardag!

10 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Först vill jag tacka för dina fina kommentarer hos mig senaste tiden! Det värmer ch det är så skönt.
Sedan vill jag säga att det TAR tid att bygga upp ett nytt nätverk. det gör det. Men det kommer.
På tal om nätverk så får vi försöka ses lite mer om ett tag. När vädret blir bättre och då vi har fått hem vår lille knodd från sjukhuset.... :-)
Många kramar!

Kattas Betraktelser sa...

Roligt att träffa en gammal vän. Att vara ny i ett land tar tid innan man etablerat sig socialt, tyckte jag. Vid mina tre flyter till tre olika länder tyckte jag nog att USA var svårast och mest opersonligaste också. Kram

Rund är också en form! sa...

Vad roligt att träffa gamla barndomsvänner igen! :-)

Kram M

Anna. New York – My Bite of the Big Apple sa...

Vad mysigt med besök av en sån "gammal" kompis. :) Känner igen känslan.

Dessutom ser jag fram emot att träffa dig i april!

Monica sa...

Så skönt du har tentan avklarad! Låter som en rätt rolig tenta med alla de ämnena och nu kan du lägga den till handlingarna.
Kul att väninnan kom och att ni fick den tiden, så roligt! Nya nätverk är svårt, gäller nog överallt, men bara det finns några som går att lita på och som finns är det tillräckligt. Och avståndet till Sverige gör det inte helt lätt att kasta in ett besök, kanske när lille charmören blivit lite större:-)

Casa Annika sa...

Vilken toppenhelg! Och så himla bra den började, men den avklarade tentan! Grattis1

Villa Freja sa...

Grattis till godkänd tenta :) Och så roligt att träffa en barndomsvän. Förstår att saknaden är stor.

iaz sa...

Drömde inatt att jag fick en flygbiljett till NY med posten från hemlig avsändare, var det du? ;) Ett tecken kanske, vem vet! Skönt att du klarade tentan, tack gode för flervalsfrågor =) kram

Camilla sa...

Härligt med vänner som man vet finns kvar trots att båda har annat för sig under några år. Fantastiskt när man liksom kan fortsätta där man slutade trots att det gått många år. Sån vänskap är guld värd!

Förstår att du kan sakna vänner. Jag kan känna samma sak även här i Sverige. Alla har så mycket för sig (även jag iofs) så det är svårt att hålla kontakten med vänner. Man får prioritera!

Ida sa...

Grattis till avklarad tenta!

Jag kan känna att det är lite samma sak här i Toronto, det är svårt att få vänner i en så stor stad. Tar liksom lätt död på ett vänskapsförhållande om man inte kan umgås spontant utan måste åka över halva stan för att träffas. Speciellt då som många kommer hem sent pga jobb & trafik. Kanske att du kan skaffa ett par nya vänner via SWEA? Jag kan tycka att SWEA varit sådär som ett stort nätverk, men verkligen fungerat bra för mig när det har kommit till att skaffa ett par nära personliga vänner. Värt att kolla upp i alla fall!

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...