tisdag 18 mars 2014

Nu fattas vara det en teleport

Eller vad en sån kan tänkas heta? En som kan transportera människor via teleportation alltså.

Jag har lyckats hitta filmjölk på min lokala affär. Det skrev jag om för ett par veckor sedan. Dessutom har jag hittat något som i princip är leverpastej, här heter det Liverwurst och finns tydligen lite överallt. Inte direkt så att de annonserar ut det stort (mest är det ju skinka, kalkon, ost som folk är intresserade av), och det har säkert funnits hela tiden. Jag har vetat om att det finns något som heter Liverwurst, men inte hittat det i affären. Förrän jag frågade om det. Så klart! Att jag inte tänkt på det innan! Så det gjorde jag och de hade det. På flera affärer!

Nu är jag varken en stor filmjölks- eller leverpastejätare hemma i Sverige, men när det inte är så självklart att man kan få tag på det (som när man bor i utlandet) är det plötsligt superintressant och det känns som "hemma". Nu har jag ätit filmjölk och leverpastej en vecka ungefär och det var härligt! Det dröjer nog ett tag tills man blir sugen igen. Men då vet jag ju var jag kan hitta det igen!
Fil och flingor = guld

Massa flaskor på affären. Come to mama!

Nu fattas det bara den där teleporten så att jag kan teleportera familjen hit från Sverige då och då. Är det någon som vet hur länge vi får vänta på en sån? 


7 kommentarer:

Monica sa...

Kul att du hittat lite "hemma"varor. Men det där sista blir nog svårt, men skulle vara bra:-), hoppas du kan resa hem i sommar kanske? Fast lillkillen är liten ännu men vem vet? Han kanske tycker att en flygresa är jättespännande redan:-). Undrar hur vår prinsessa ska göra, om det blir dop i sommar, du kanske kan hänga med henne i eget plan:-)

Min plats i solen sa...

Vad bra att kunna fylla på lite "hemmados" då och då. När längtan sätter in. Däremot är det lite tuffare med familjebiten. Men vem hade, när man var liten, kunnat tro att man en gång skulle kunna se den man pratar i telefon med? Så håll ut vännen, det kommer säkert. Tills dess hoppas jag att det inte dröjer allt för länge tills ni ses nästa gång. För hur bra det än är med dagens teknologi så är det inte mycket som slår riktiga kramar.

Ta hand om dig vännen!

Kram Lotta

Annika sa...

Är glad att jag inte är ngt fan av filmjölk :-)
HAHA, vet ju att det varit svårt att hitta fram tills att Whole Foods mfl började med Siggis. Men för mig får det vara. Har du testat buttermilk? trodde det liknande fil också.
Leverpastej ingen saknad heller, trist typ jag är va. HIHI!! Men jag vet att det finns liknande på affärerna.
JA, kan vi inte uppfinna en teletransportör NU!! Snabbt, lätt och man slipper jobbiga flygresor. Familj och kompisar kan komma över och fika och bara vara…
Vilken ÖNSKEDRÖM!! Det är få saker jag saknar från Sverige numera, men familj och vänner saknar jag alltid.

Linda sa...

Haha gud så sant det är. Allt som har med Sverige att göra blir helt plötsligt lite mer intressant när man inte bor där längre. Man blir mer patriotisk också känner i alla fall jag. Glad att du hittade filmjölk och leverpastej! Förresten vet ej när den där teleportera kommer komma men när den gör det säg till mig med ;)

iaz sa...

Får fråga konstruktörerna på jobbet om de inte kan konstruera en sån så kommer vi och hälsar på direkt! =) kram

Villa Freja sa...

Förstår att saknaden bitvis är stor. Så skönt att du då hittat några produkter som känns som "hemma" :)

Anna Granström sa...

Jag älskar filmjölk! Kul att du hittat lite sånt, även om du inte är något fan egentligen :)

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...