måndag 31 mars 2014

April, april

Idag startade min aprilutmaning. Det är inte april ännu, officiellt, men idag är det måndag och som ni vet börjar ju allt nytt på måndagar. Ny diet, nytt liv, nytt jobb. Whatever. Allt börjar på en måndag. Min utmaning går ut på att träna ett träningspass varje dag under hela april. Eftersom jag startade idag blir det alltså 31 pass på lika många dagar.

Jag kommer att blanda pass hej vilt, men försöka se till att muskelgrupperna hinner med lite återhämtning också. Den första veckan, som startade idag, ser ut som följer:

Måndag:
- HIIT (High Intensive Interval Training, dvs ett kort explosivt träningspass på 12-20 minuter med hög puls) fokus på ben. Plus långpromenad.

Tisdag:
- HIIT, fokus överkropp. Promenad

Onsdag:
- Löpning 45 min - 60 min. Promenad

Torsdag:
- Yoga till Blossoms video. Ca 1 timme. Första yogan på hundra år. Promenad.

Fredag:
- Löpning plus lite styrka. Promenad. (Från och med nästa vecka är det mammagruppsträningen som sker på fredag morgon)

Lördag:
- HIIT med fokus helkropp. Promenad.

Söndag:
- Yoga. Promenad.

På söndagar utväderar jag den passerade veckan och planerar kommande vecka. Det känns både roligt och spännande. Det var två år sen jag hade en liknande utmaning och det är verkligen på tiden att jag har en till! Jag började träna igen för lite mer än en månad sedan och jag känner att styrka och kondition kommer tillbaka ganska snabbt. Det känns bra att veta att takterna sitter i. Jag tar det fortfarande lugnare än jag skulle gjort före graviditeten eftersom jag vet att jag ÄR svagare nu än då. Har man inte tränat ordentligt på mer än ett år, är risken stor för skador och nåt sånt vill man ju inte råka ut för!

2010 vid tjejmilen. I will be back! Kanske inte sommaren 2014, men sommaren 2015. 

9 kommentarer:

iaz sa...

Du e grym! När du bestämt dig om något sådant här (eller att sluta helt att äta godis ett helt år) då har du verkligen bestämt dig. DU e fantastisk! Heja heja dig! =) kram!!

Monica sa...

Oj vad du är hurtig:-) och det kommer fungera tror jag, just att ta en månad i taget och se och bestämma sedan hur du ska lägga upp och hinna med fortsättningen. Lycka till!

Tack för fint kort på posten idag med vackra ord! Det gladde så mycket!

Camilla sa...

Härligt att ha en så bra målbild, bokstavligen.
Du fixar det!

Casa Annika sa...

Starkt av dig! Beundransvärt!

Rund är också en form! sa...

Vad skönt att känslan finns där. Tänk vad bra du kommer må när du är igång igen. :-)

Kram M

Annika sa...

Härligt!! HEJA!!!

Linda sa...

Vad bra! Jag är likadan. Allt börjar på en måndag, ny månad eller det bästa - nytt år! :). Jag hejar på dig!

Kattas Betraktelser sa...

Heja! Vilket härligt mål. Jag skulle träna inför en halvmara i september men varit febrig och hemma till och från i 6 veckor. Nu har jag fått bot och längtar verkligen ut och träna. Vad är det för jobb du fått? Kram och lycka till.

Villa Freja sa...

Så duktig du är. Heja dig.

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...