måndag 26 maj 2014

Jag har hål i skallen


Vi har haft en lång helg. En helg som vi nu kan stänga dörren bakom och gå vidare. Storasyster fick hosta och riktigt förkylning samt feber i torsdags kväll. Hon vaknade svettig och gråtandes. Tydligen drabbas hon också av feberdrömmar (liksom jag när jag var liten) eftersom vi nu ser ett mönster i att hon vaknar så här de gånger hon har fått feber. Hon är ju någon som vanligtvis sover genom både hurrikaner (superstormen Sandy) och bebisskrik. 
Hon fick vara hemma från skolan i fredags. Dock var hon sitt gamla jag redan på eftermiddagen och har pratat oavbrutet sedan dess. Och med oavbrutet menar jag, andas hon verkligen mellan varven? Och om så, hur är det möjligt?

Lillebror fick under fredagen även han feber (andra gången sedan han föddes) och har inte varit sitt vanliga jag förrän idag på eftermiddagen. Hela lördagen var han gnällig och trött och febrig. Som tur var fick vi in en tupplur hela gänget under eftermiddagen, annars hade vi nog blivit galna allihop. Söndagen var något bättre, fastän sonen ville vara i famnen mest hela tiden  och ändå var han inte riktigt nöjd.

Idag vaknade han visserligen med feber, men den försvann under dagen och på eftermiddagen kikade hans charmiga jag återigen fram! Tack och lov! Dottern är dessutom hemma från skolan även idag då det är röd dag i form av Memorial Dag. En dag då man visar respekt till krigsveteraner och de som stupat i krig.
Jag tror storasyster ser fram emot att gå till skolan imorgon...där har hon fri tillgång till klasskamrater att prata med efter en lång och tråkig helg hemma. Hennes helg var nog ändå ganska bra. Hon lyckades tappa två lösa tänder inom två dagar och tandfén (aka Trillignöten) har varit mycker upptagen. Mer om det i ett senare inlägg.
I eftermiddag var de så krya att de gav sig på ett yogapass!
Sommaren har verkligen också gjort intåg här. Runt 30 grader varmt, sol och varma vindar. Inte för att vi kunnat njuta av vädret med två sjuka barn, men vi ser ju hur härligt det är på TV och utanför fönstret ;)

Nu ska jag njuta av tystnaden ett tag innan sonen vaknar!

4 kommentarer:

Casa Annika sa...

Ibland vill man bara att en dag eller en helg ska ta slut, det finns liksom ingen räddning för den. Hoppas att ni får en toppenvecka nu efter sjukdomshelgen!

Annika sa...

NU är helgen slut.
OCH jag hoppas att alla mår bra.
Vilken osis att alla skulle bli sjuka just till långhelgen. GAAAHH!!
Hoppas du har lite lugnt och skönt omkring dig nu :-)
Kram!

Monica sa...

Skönt att det gick över fort och att de piggnat till så de orkar ett yogapass:-). Alltid jobbigt med feber och att inte veta om det blir kortvarigt-långvarigt, så skönt det vände snabbt. Hälsa raringarna:-)

Kim M. Kimselius sa...

Men så söta de var på bilden :-)
Förstår om ni är helt slut efter en sådan helg.
Ha det gott!
Kram Kim

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...