torsdag 8 maj 2014

Maj, maj måne

Maj? Redan? Jag befinner mig fortfarande mentalt i slutet av februari, början på mars. Så känns det oftast på våren. Plötsligt händer det! Och så är det sommar. Den senaste veckan har det faktiskt varit varmt varje dag, inte så mycket vind. Värmen är här för att stanna. Idag regnar det dock, men det gör inte så mycket. Det känns ganska skönt tycker jag. Då uppskattar man solen mer när den är ute! 

Den senaste veckan har vi haft en del att göra. Bland annat åkte jag med dotterns klass på en teaterföreställning, s k chaperone. Detta bestämdes i november nån gång (alla föräldrar som vill kan inte följa med eftersom det inte finns plats, så därför lottas det ut bland de föräldrar som anmäler intresse) och ända sedan dess har vi båda sett fram emot detta. Vi åkte till Lehmann College för att se "The teacher from the Black Lagoon", en musikalisk föreställning om hur fantastiskt det är att läsa böcker. Skådespelarna sjöng och agerade sex stycken olika böcker under ca en timme. Författaren till boken "The teacher from the Black Lagoon", Mike Thaler (en äldre man nu), befann sig faktiskt i publiken och fick stäkka sig upp och mottaga rungande applåder! Lite extra roligt.

I skolbussen på väg till föreställningen

I väntan på att det ska börja.
Föreställningen var intressant och väldigt bra!

För övrigt, nu när vädret är så mycket bättre försöker vi gå ut på morgonpromenader (utom idag då när det regnar. Jag struntar i det där med "inga dåliga väder" bla bla. Regn är regn är regn. Och regn är blött).

Här är jag och H innan vi gör oss redo

Här är Lilla H i sin barnvagn. Sköna vårkläder!

Och som vanligt går jag och dottern på simning på söndagar. Inte så mycket jag som hon så klart. Jag får sitta och titta på. Men det är kul det med! 

Våriga tulpaner på väg till simningen! Och en dotter mitt i.

N på väg ner i vattnet. Hon älskar simningen nu. Och hoppar orädd ner i vattnet. Själv tittar jag inte så orädd på! Vatten ska man har respekt för.
 I helgen ska det bli fint här har jag hört (lite regn på lördagen). Vi ska ta ut storasyster till parken på lördag morgon för att öva på cykel. Vi har nämligen köpt en cykel till henne som hon ska lära sig cykla på är det tänkt. I vår park har de kurs på lördag där de hjälper till med tips. Cykel och hjälm är det som behövs och vi har båda.

Söndag är det morsdag här i USA och det får bli en parkdag det med om det är fint!

Hoppas ni har det fint!
5 kommentarer:

Casa Annika sa...

Haha, för mig är det redan sommar! Det beror nog på värmen, det är läskigt varmt nu. I går kväll när vi åkte hem halv tolv på natten var det fortfarande 32 grader... Annars har jag superkoll på månader, veckor och dagar. Det beror väl på Den Stora Nedräkningen...

Monica sa...

Vad roligt ni kom med på den teatern och att du hinner med sådana trevligheter:-), dottern ser ut som värsta simmarflickan redan:-) och så bra med cykelträningen, med någon annan än föräldern som ger tips, då är det någon annans fel när de vurpar;-).
Och söt han är den lille H. Så rätt att ibland får man bara bestämma att hur gräsligt väder det än är så går man ut. Här har varit just ett gräsligt väder i en vecka minst, väldigt mörkt, kallt, blåst och regn som vi väcks utav om nätterna. Frågade maken om han var trött som jag och det var han, vi har haft nog av lång höst och vinter här. De där "sommardagarna" i april känns nu overkliga, tur jag har foton:-).

Annika sa...

Jamen ja, hatar den där floskeln "det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder". PFFT, BS...
Det finns förbannat dåligt väder, regn o åska, tornados, snö som förlamar, isstormar...
Listan kan göras lång, fniss.
Så helt rätt, det FINNS dåligt väder. Basta!!

Kul med lite bra teater för barnen. OCh roligt att du kunde hänga med.

Igår fick vi 30 grader på em och kvällen. det liksom bara slog till!
Otroligt vilken värme.
Vi lör ska få ostadigt i helgen, mkt regn (ja pissväder då'rå, hihi) och åska.
Jag vill sitta på däcket och grilla. OCH på Mors Dag vill vi ha fint. VI bestämmer det NU!!
Ha en fin helg!
stor kram!

Kattas Betraktelser sa...

Ja, dåligt väder.. Som boende i Asien så är inte väder frågan så stor för mig, väder och oväder. Vi nordbor är besatta av att beskriva väder, som är rätt rutinartat från år till år, mer eller mindre. Du bjuder på fina bilder! Lillkillen har verkligen vuxit på sig och storasyster är verkligen storasyster. Mysigt. Kram till er.

Rund är också en form! sa...

Ja, det går verkligen galet fort! Svårt att hänga med ibland... :-o :-)

Kram M

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...