söndag 17 juni 2012

Jobbiga dagar framför oss

Nu börjar det jobbiga. De sista dagarna fram till dess att vi åker. Alla dessa "Hej-då-vi-får-se-när-vi-ses-igen"-avslut. Visserligen kommer jag tillbaka några veckor i augusti igen, men inte dottern. Hon stannar kvar i NY då.
Det är tungt med farväl. Jag försöker att tänka på att det är väldigt många som har det som oss runt i världen. Och så tänker jag på hur det var för bara 20-30 år sen, utan Skype och "nästan-gratis"- samtal, mail och mobiler. Ynka små brev kanske. Eller dyra korta samtal nån gång om året.
Det är så annorlunda nu. Tack och lov.
Likväl är det fruktansvärt jobbigt att säga adjö.
Idag har vi grillfest hos syrran där hela familjen samlas och det ska bli mysigt. Och samtidigt påfrestande eftersom det är sista gången vi träffar några av familjemedlemmarna på länge...Märks det att jag inte är ett big fan av farväl?

9 kommentarer:

Camilla sa...

Åhh, det låter jobbigt just nu.
Vet du att det finns faktiskt dom som fortfarande är utan skype och sånt. Jag har en kompis som har sin mamma på Kuba och där får man inte ha internet hur som helst. Hon kan möjligen ha ett gammalt modem. Svårt att köra skype och sånt då.

Hoppas du får en bra dag i alla fall!

Katarina sa...

Farväl är alltid svåra och jobbiga. Men som du skriver, med teknikens hjälp underlättar det att dela vardagen med. Lycka till med allt nu.

Husfrun sa...

Å, avsked är jobbigt. Men avsked betyder också en start på någonting annat. Det är väl så man får försöka se på det? Men tungt är det förstås.
Kram.

Malin-Charlotta sa...

Kramar om igen!!!!

En bok om dagen sa...

Jag hoppas att du tar dig igenom alla farväl helskinnad, och att du fortsätter att se fram emot ert äventyr med glädje. Du är modig och klok, som följer ditt hjärta!

Marina sa...

Visst är farväl alltid jobbiga, men som sagt, med dagens teknik är man aldrig speciellt långt bort.

Steel City Anna sa...

Lycka till med allt!

Saltistjejen sa...

Ja du det ÄR verkligen TUNGT och sååå jobbigt med avskerd! FY! det är verkligen det värsta.
MEN ni vet att ni har varandra och ni har som du säger Skype och email och så. En klen tröst just i avskedsstunden jag vet, men när ni är här kommer det verkligen kännas fint!
Hoppas det går bra trots allt. Vilken dag är det ni reser? Är ni här på Midsommar?
KRAAAM!

Hanna Lans sa...

Ja usch, vad trist det är med avsked! Men för varje avsked blir det också ett nytt "hejsan" med andra människor på andra sidan Atlanten.

Just idag längtar jag bort från Sverige. Inskränktheten och det stora likriktandet. Det finns inte i USA.

Sug på godbitarna!

Kram och lycka till!

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...