onsdag 6 juni 2012

Vad är en bal på slottet?

Jaha, Sveriges Nationaldag. Det har jag aldrig firat tidigare, men idag, sista året i Sverige, kan det väl vara dags eller? Bättre sent än aldrig. Jag tycker det är helt rätt att det blev en röd dag, varför har inte det skett tidigare? Jag vet att det varit nu några år, men jag menar, way, way back? Dåligt. Fast nu är ju felet rättat och dessutom heter det Nationaldagen numera. Och firandet runt om börjar kicka igång mer och mer för varje år. Jag menar, om en så där 100 år kommer kanske Nationaldagen att gå om Midsommar som sommarens höjdpunkt? Kanske. Tveksamt. Men den som lever får se.

För övrigt gick opponeringen bra. Jag och skrivarkompisen var först ut att opponera och det gick väl så där. Har inte gjort på år och dar, och det verkade som om kvinnan vi opponerade tog lite illa vid sig eftersom vi hade många frågor. Alla frågor var inte av ondo, vi var bara nyfikna. Själva fick vi faktiskt minst kritik av alla (tre saker i princip) och vi fick absolut godkänt på uppsatsen med ett stort plus. Inte illa. Ikväll ska jag börja med hemtentan. Den vill jag ha färdig på söndag. Därmed basta!


Ha en fin Nationaldag!

6 kommentarer:

Husfrun sa...

Skönt att opponeringen gick bra, sånt där verkar så läskigt - fast på ett positivt sätt ;)
Tror nog nationaldagen har svårt att gå om midsommar... men den som lever får se :)

Kikki sa...

Jag tycker att midsommardagen skulle vara vår nationaldag.

Duktiga Tjejen sa...

Det var för dyrt att ha nationaldagen som en röd dag (!) Men nu har de ju korrat genom att ta bort en annan...

Hoppas ni får en fin dag! Här firas inget, M är på jobbet och jag tänkte läsa...

Ps. Appropå hans flygning - han ahr flugit med andra innan (jag med). Hans brorsa har flygcert tex, men det är inte alls samma sak att sitta bredvid som att åka med... Dessutom får man ta åksjukepiller om man sitter bredvid, inte när man flyger själv :P

Min plats i solen sa...

Här har vi flaggan hissad (har man nu en flaggstång gäller det ju att passa på och flagga när man får ;)) men i övrigt får jag väl erkänna att det inte blir mycket av firande av själva Nationaldagen. Men kanske det där tar sig med åren.

Firande blir det dock iallafall idag eftersom det är min och makens dag idag. Så vi firar kärleken för fullt idag! :)

Vad skönt att det gick bra med opponeringen. Jag minns att även om det var lite nervöst så tyckte jag att det var jättekul med opponering (kanske för att inte vi heller fick mycket som behövde fixas eller försvaras ;)).

Lycka till med hemtentan nu och ha en forsatt fin Nationaldag!

Kram Lotta

Marina sa...

Härligt att ha ena delen klar - lycka till med hemtentan också!

Saltistjejen sa...

Härligt att det gick bra med opponeringen och att du fick godkänt på din uppsats!! :-)
och ja, nationaldagen har väl blivit lite mer "firande" av nu sedan den är röd, men visst gissar jag att det inte riktigt är sådär stort som i t ex grannlandet Norge? ;-)
kram!

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...