torsdag 7 juni 2012

Ton och ton

Jag sitter här och tittar på bokhyllan och på byrån. Och så tittar jag lite till. Undrar hur många kilo som står där. Kilon av böcker alltså. Jag har gett bort en hel del böcker redan, men har massor kvar. Det är omöjligt att ta med sig allt över Atlanten. Det kostar verkligen skjortan att frakta över saker, och hur mycket jag än älskar böcker så kan jag inte prioritera dessa. Många böcker är dessutom kurslitteratur, eller liknande. Tjocka jäkla böcker. Jag funderar på vad jag ska göra av allt. Jag vill ju liksom inte kasta. Det är fina böcker och det går emot alla mina principer att göra mig av med dem...Några tankar på vad jag ska göra med dem? Har redan mailat biblioteket och de kan ta emot donationer, men det är ju inte säkert att de har användning för alla böcker. Ge bort givetvis. Eller kanske nån sån där välgörenhetsorganisation...som säljer saker ni vet...what to do, what to do?

9 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Fråga vänner och bekanta och kollegor. Kolla med antikvariat i din stad. Donera till Myrorna eller liknande välgörenhetsorganisationer. Sälja på Blocket. Ja och så biblioteket då såklart. Som du ju redan kollat upp.
Visst är det svårt med böcker. Jag tog med ett par favoriter då vi flyttade hit. men de flesta ligger nedpackade i lådor i Sverige. Numera köper jag nästan enbart eböcker. Det är såååå underbart eftersom vi inte har plats att förvara särskilt många "riktiga" böcker. Till Ella köper vi såklart vanliga pappersböcker också. Men även en del eböcker som kan läsas på iPad eller iPhone.
Lycka till och du får gärna tala om vilka du ger böckerna till sedan. Eller om du gör lite olika. Ger bort, säljer eller så.
Jag är nyfiken.
KRAM!

Husfrun sa...

Kurslitteraturen kan du väl alltid sälja på kurslitteratur.se
Annonsering är gratis.

Jojjo sa...

Åh, det gör ju ont i hjärtat att göra sig av med böcker! Jag skulle säga: De du ABSOLUT INTE vill skilja dig från men inte kan skicka över - finns det nån släkting som har ett stort förråd där du kan ställa in en kartong? Resten: Skänk till välgörenhet, typ myrorna! Eller sälj på bokbörsen (eller det Husfrun skrev).

Johanna sa...

Å, förstår dig, slänga böcker är svårt! Men bra tips av alla ovan.

Monica sa...

Jag tänker på kurslitteraturen om den är från senare tid är rätt bra att spara, kanske du kan inhysa den hos släkten och något mer av det viktigaste. Annars tar Röda Korset emot och olika second hand, finns väl en del hos dig där i lilla staden:-). Och så några speciellt utvalda kanske får följa med över Atlanten ändå? Men svårt, böcker är ju tunga.

Katarina sa...

Ja, jag vet! Jag hade 6 bokhyllor med böcker och jag frågade helt enklet arbetskamrater om de ville kom hem och tömma mina hyllor.. Det gick inte att lämna böckerna till typ Röda korset eftersom de redan hade massor med böcker. En annan klok vän föreslog att lämna dem till sk. åldershem, då många gillar att läsa..

Böcker är väl ändå en sak, man har ju läst dem. värre var det att sälja sina antika möbler, eftersom det finns en historia kring en gammal möbel.

Du har mycket att ta tag i nu.. Det är jobbigt också!

Lycka till med allt planerande. Väljer du ett flyttbolag eller hur flyttar du över sakerna?

Min plats i solen sa...

Kanske en liten bokloppis utanför porten? Eller ställ ut dem (vid fint väder) med en lapp om att den som vill ha kan ta så många de vill?

Lycka till med packandet!

Kram Lotta

Duktiga Tjejen sa...

Håller med om bokloppis. Men inget ska alltså bli kvar här? Inget ni förvarar?

Emma sa...

Ja...det bästa är att ge bort eller sälja det mesta. Det har jag gjort. När jag köper ngt nytt numera tänker jag alltid att jag kommer att sälja eller ge bort inom ett par år. De få älsklingsprylar jag tillåter mig ha måste få plats i de 20 tillåtna flygplanskilona...

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...