tisdag 7 januari 2014

Dagens I-landsproblem

Jag är säker på att detta är något som vi alla varit med om någon gång.

Tänk dig att du ska gå ut i köket och göra ordning frukost. Du har bestämt dig för mjölk och flingor. Du tar därför fram en skål och en sked samt mjölkpaket och flingpaket. Därefter häller du upp så mycket mjölk och så mycket flingor du vill ha i skålen.
Då inser du plötslig att det nästan är slut på flingor i paketet. Det finns egentligen för mycket flingor kvar för att du ska vilja hälla resten i skålen du gjort ordning och det finns för lite för att det ska räcka till en hel portion för den som är sugen på flingor härnäst.

Vad gör du?

1. Du häller så klart över resterande flingor i skålen och häller på lite mer mjölk så att andelen flingor överensstämmer bättre med mängden mjölk. För att sedan inse att det då nästan blev slut på mjölken i paketet...och problemet återstår.

2. Du låter din skål vara och ställer tillbaka flingpaketet som det är och struntar i den totala besvikelse (alternativt irritationsutbrott) som nästa flingsugna person utsätts för.

Detta händer mig jämt.

6 kommentarer:

Villa Freja sa...

Haha, tur att jag inte äter flingor och mjölk ;)

Kattas Betraktelser sa...

Ett i landsproblem :-)

iaz sa...

Konstigt, det händer aldrig här att paket sätts tillbaka nästan tomma/tomma. Men att man häller i det sista i filen tex och fyller på med mer fil, det händer ;) dessa ilandsproblem ;) kram

Casa Annika sa...

Nummer ett!
Och det värsta är ju att det bara är smulor i botten på flingpaketet, och då blir flingorna i mjölken gröt! Hemskt irriterande! Men man vill ju inte slänga...

Anna sa...

Haha, du är rolig! Jag skulle nog gå "all in" och göra slut på både flingor och mjölk. ;) Förhoppningsvis har ni inte alltför långt till affären. Men jag känner igen problemet!

Linda sa...

Haha håller med. Ofta så har vi nästan slut på mjölk och jag får inte den där perfekta fling/mjölk ration som jag vill ha. Mycket irriterande haha

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...