söndag 12 januari 2014

Simma lugnt

Tack för alla fina råd och tips angående flaskmatning! Det är alltid bra att höra om andras erfarenheter! Vi tragglar på helt enkelt och hoppas att det ska funka så småningom. Snart är det ju också dags att introducera lite smakportioner. Det ska bli intressant. Storasyster älskade mat redan från början och vi hoppas att lillebror ska göra detsamma. Allt blir så mycket enklare då!

Idag har storasyster börjat på simskola. En gång i veckan. I ottan på söndagar. Kändes som om hela dagen hade gått när vi kom hem vid 10.15 på morgonen!
Här är inte simning obligatoriskt på skolschemat som det är hemma i Sverige. Det är heller inte billigt att gå på simskola (i alla fall så att alla skulle ha råd. Lever man på existensminimum prioriterar man kanske inte simning) och det är inte så lätt att få tag på en pool att gå till själv heller.
Där vi bor finns det en allmän pool väldigt nära som är öppen på sommaren. Gratis. Men eftersom gratis är väldigt gott är det proppfullt varje dag och lång kö in. Det är inte så frestande att gå dit.
De har också en gratis simskola på sommaren så vi ska försöka få en plats där åt N då.

Allt detta i kombination gör att det finns många barn och vuxna som inte kan simma här. Dock vet jag inte hur ofta som folk allmänt stöter på vatten då de måste kunna simma (om man inte åker till en strand eller liknande vilket heller inte ligger nästgårds om jag säger så) eller det finns risk för drunkning. Visserligen räcker det väl med att köra bil över en vattensamling och bilen faller i vattnet? Nu vet jag vad riskerna är för sånt heller...
Ja, i mitt tycke kan det i alla fall vara bra att kunna simma! Svensk som jag är.

N är väl lite halvt rädd för vattnet, men med tanke på att hon varit i en pool kanske tre gånger i sitt liv hittills är det väl inte så konstigt! Simläraren verkade kunnig och uppmuntrande. Det var bara 5 barn i gruppen så han kunde ge N lite mer uppmärksamhet. De andra barnen hade redan gått två terminer och kunde nästan simma redan.
Det kommer att arta sig bra det här så småningom känns det som. N är inte så feg, bara det är rätt lärare som vet hur och när man kan puscha henne.

6 kommentarer:

Monica sa...

Det låter bra med simskola, både bra och roligt! Hon kanske redan kan simma till sommaren. Och det är ju jättebra att ni tar er tid, lättare att lära som liten också och det brukar bli bra, liten grupp och med duktig lärare, låter fint!

Saltistjejen sa...

Jag tycker också att det är så himla konstigt att man inte prioriterar simning här. Jag har ett par vänner här (amerikaner) som inte kan simma!!!! Och då är den ena uppvuxen i NYC och den andra i NJ. Och HÄR är vi faktiskt NÄRA vatten. Inte så att man bor granne med vattnet kanske, men alla har de varit till stränder som små. Och som förälder kan jag inte förstå att man inte lär sina barn simma om man tänker ta dem till havet eller en sjö. Detta är ändå delstater med mycket vatten. Både kust och floder och sjöar! För mig är det otroligt konstigt.
E har faktiskt också precis börjat simskola. Men då via en av sina after-school activities. Superbra! På onsdagar efter skolan hämtar de henne och så är det först simskola och sedan datorkunskap. Förra veckan var det första gången och hon var såååå nervös innan, men när jag hämtade henne på onsdagskvällen var hon strålande glad och hade tyckt att det var jätteroligt i poolen och hon hade till o med vågat "doppa halva huvudet" :-)
Hoppas att N kommer att gilla det hela också!
Kram!

Rund är också en form! sa...

Bra att ni går! Tragiskt att det inte är "standard" då det är viktigt att kunna simma (kan man tycka)....

Mellansonen har gått en termin och idag börjar termin nr 2. Gäller att få honom att flyta på rygg. Han AVSKYR att få vatten i öronen... Hehe! :-)

iaz sa...

Det är ju jättebra att få lära sig att simma, kan vara viktigt att kunna i många situationer, för att känna sig säkrare när man vistas på vatten tex. Hoppas det kommer gå som en dans för henne =) kram

Camilla sa...

Vilken förmån att få gå i en grupp med bara fem barn.
Jag håller med om att det är bra att kunna simma. Det är en trygghet att kunna det och att barnen kan det.

Linda sa...

Haha här hade Lilja ingen problem med maten heller åt allt från första början, därmed de tjocka låren :). Vi ska ta Lilja till simskola här snart också i och med att vi bor så nära vattnet här. Plus vi kommer antagligen att flytta snart till ett ställe med pool, så jag är lite nervös över det. Bra att kunna simma liksom. Här i Kalifornien tror jag att det är vanligt att alla kan simma. Mer vanligt än att inte kunna. Men jag håller med dig om att set är så dyrt. Vi ska göra det genom YMCA, men det kostar också en slant. Inte alls i närheten av vad privata ställen skulle ta dock. Här tycker jag också att det verkar som att alla har sina barn i så många olika aktiviteter som så klart kostar en massa pengar. Men det är klart många har pengar här. Inte alla, inte vi direkt, så det är inte det lättaste alltid. Kul för lilla N i alla fall med simlektioner. Och så jättebra med bara fem barn i klassen! :)

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...