söndag 26 januari 2014

Det finns visst en lördag och söndag också!

Jovisst blev det lördag och söndag. Som snabbt återgick till måndag! Vi hann med en hel del i helgen. I lördags gick vi ut till pulkabacken. Vädret var väl så där. Ganska grått, men lagom kallt och dessutom snöade det lite också. Det är alltid mysigt.
Storasyster har blivit så modig på sistone! Hon har alltid varit lite "småfeg" i vissa situationer. Ingen våghals direkt. Vilket är ganska skönt för en mamma, men samtidigt måste man alltid pusha vad gäller roliga saker. Som pulka. Förra året vågade hon knappt åka, speciellt inte från nån hög höjd. I lördags vågade hon åka från allt högre höjder, alldeles själv!
Jättekul hade hon.

Ni ser ju att backen är ganska så lång!


Tyvärr slutade pulkaåkningen något drastiskt. En flicka i tioårsåldern och hennes något äldre bror åkte pulka ned för backen (tänk er nedersta bilden) och de kom i en sån väldig fart att de inte kunde stanna ordentligt. Och trots att några vuxna som stod när försökta hoppa på pulkan och stanna den, for de rätt in i bänken (en likadan som ni ser på bilden) i princip utan att stanna av. Fruktansvärt att se! Flickan satt framför sin bror och hon slog i huvudet först så hon blödde. Och hennes bror blödde och haltade. Panik! Men vuxna runtom (deras föräldrar var inte där) hjälpte till, ringde ambulans och vi hjälpte till med en handduk (som förälder till en bebis går man runt med ett gäng såna). Ambulansen kom snabbt och de blev omhändertagna. Jag hoppas att allt gick väl för de båda sen.

Idag söndag var vi uppe med tuppen. Storasyster har ju simklass på söndag morgon. Okristligt tidigt, klockan 09.00 och vi bör vara ute ur huset vid 8.20 ungefär. Tidigt, tidigt! Storasyster var lite tveksam till simningen. Hon är ju som sagt ingen våghals och hon är orolig för att drunkna eller göra sig illa. Men efter dagens lektion är hon helt lyrisk! Hon har lärt sig att flyta! Och hoppa från kanten utan att sitta ned, hon står alltså och hoppar! Hennes andra lektion. Instruktören är fantastiskt bra och ger ett harmoniskt intryck. Han försäkrar N att allt kommer att gå bra.

Sedan hann vi med att städa och ta en långpromenad tillsammans i det fina vädret. En jättefin helg med andra ord!

9 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Vad roligt att N blivit så modig nu. Vår E är ju också en mycket försiktig general om man säger som så. Inga höga höjder, inga snabba farter.... Pulka åkte vi också i helgen men i den LILLA backen. Och simskolan går bra men hon håller fortfarande i kanten.
Jag tycker som du att det är helt okej och i vissa fall även skönt, MEN ibland får man verkligen försöka "pusha" också lite lagom vad gäller saker man VET att de faktiskt skulle tycka vore roligt om de bara vågade försöka. :-)
Läskigt dock med olyckan du beskriver. I Central park lägger de ju upp höbalar vid staket och bänkar för att olyckor inte ska ske. Men självklart kan det ändå hända saker. Särskilt att barn kör på varandra i backarna. Jag hoppas så det gick bra för de barnen som ni hjälpte!
Kram!!

Kevlarsjäl sa...

Vilken härlig helg ni verkar haft. Otäckt med barnen som gjorde sig illa.

Vi har också simskola vid nio, på lördagar. Gick bra i höstas när vi började men ju mörkare det blev desto segare att gå upp. E är feg i vattnet men vi kämpar på. Maken går extra med henne och då funkar det bra men det är när andra stänker och som hon drar sig in i ett hörn. Vi måste träna på att våga få vatten i ansiktet. Det är vad som tar emot.

Monica sa...

Tänkte precis så när jag började läsa inlägget, hoppas ingen for in i något träd, sen läste jag vad som hände. Usch, hoppas det gick bra för dem men huvudet är känsligt, här har ju alla barn hjälm i backen, vi är ju försiktiga i detta land men det finns ju så snabba nedfarter med hög hastighet och så kan de ju köra in i varandra. Fy vad oroligt det var när vi hade de två små vilda flickorna här som vi var extrafamilj till. Släppte dem aldrig med blicken och åkte med mycket själv.
Skönt ni har koll och så är det ju så kul att åka:-).
Så roligt med simskolan, det kommer bli bra, N verkar så motiverad och då lär hon sig snart. Det är en specielle känsla, att veta att man flyter:-), att det fungerar. Ha det så fint, kram!

Steel City Anna sa...

Vilken dramatik! Var man inte rädd för att åka pulka innan så kanske man blir det. Hoppas det gick bra.

Kattas Betraktelser sa...

Även jag tänkte,, bara ingen for in i träden,,,, Mysigt trots allt med möjligheten till pulkaåkning!

Linda sa...

Vilken härlig helg ni verkar ha haft, minus den hemska händelsen i pulkabacken. Men gud, vart var föräldrarna egentligen! Tur att det fanns en massa som kunde hjälpa till i alla fall.
Så kul med simskolan. Det är väldigt bra för de att lära sig i tidig ålder. Jag ska till och med signa upp Lilja snart :)

Villa Freja sa...

Vad roligt när just den rädslan släpper. Det blir ju så mycket roligare om man vågar göra roliga saker (säger jag som är väldigt harig av mig).
Hoppas det gick bra för de båda syskonen.

Victoria Glosemeyer /blog sa...

Vilken härlig helg, roligt att ha hittat hit till din fina blogg!

Bettan sa...

Vad kul för N med sim ingen!

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...