torsdag 30 januari 2014

Super Bowl - My way

På söndag går den största sporthändelsen i USA av stapeln. Det är en craze utan dess like en månad i förväg. I år hålls Super Bowl i New York och New Jersey dessutom, för första gången. Och i år är det ett väldigt kallt och snöigt år, det kallaste Super Bowl någonsin förmodligen. Den här hypen börjar minst en månad i förväg. Folk planerar matmenyn väldigt noggrant, morgonTV ger massor med tips på recept och hur man kan fira Super Bowl med stil tillsammans med familj och vänner. Några kanske sitter och undrar vad det där Super Bowl är? Det är som en stor finalmatch i Amerikansk fotboll. Biljetter till detta event kostar runt 2500 dollar. På riktigt. 2500 dollar för att frysa rumpan av sig i några timmar. Mys! Billigare att åka till Sverige. Hela familjen.

Om vi pratar om recept då. Mat är faktiskt det största under matchen. Jag har hittat lite roliga recept. Bland annat ett 47-lagers-dip. På riktigt!

Fotbollspizza kanske?

Eller kanske lite fotbollschoklad? NOW we are talking!

Mackbygge i stadiumformat

Stadium cups
47 layer dip!!


Varje år "tävlar" också företag om bästa reklamfilm som visas under Super Bowl. Och här och häpna, att se reklamfilm under detta evenemang är faktiskt något man ser fram emot! Det är ofta väldigt påhittiga filmer, ganska roliga om jag får säga det själv.Här upper kan du se några reklamsnuttar från förra årets skörd av rolig reklamfilm. Några är väl så klart roligare än andra, som det allt annat.

Om vi ska se på Amerikansk fotboll och käka god mat? Vi säger Hell no till Amerikansk fotboll men Oh yeah till mat! Nä, jag pallar inte amerikanska sporter alls. Tråkigt, tråkigt, tråkigt. Vi ska kika på nåt annat istället. Vad vet vi ännu inte. 9 kommentarer:

Anonym sa...

Håller med dig, nej till super bowl, men ja till god mat. Hos oss blir det melodifestival (barnens val) och semlor i helgen.

Kevlarsjäl sa...

Underbara bilder!!!

iaz sa...

Ja, se de där med sport är inget att ha ;) men maten kan man ju anamma =) 47-layer dip lät ju spännande, undrar vad det var i den? kram!

Jenny sa...

Eftersom att jag fortfarande är "ny" här så vill jag gärna kolla trots att jag tycker att amerikansk fotboll (inte tala om baseball) är dötrist. För att ta del av deras kultur liksom :)

Amy sa...

Men hallå?!? Du glömde ju det viktigaste!! ;-)
The halftime show som i år görs av min stora favorit Bruno Mars!!! :D

Kattas Betraktelser sa...

Yes, I know. Min amerikanska familj är redan på plats, det har flugit in, bor på hotell och sitter på sina biljetter!

Monica sa...

Kanske kul att titta lite? Och reklam kan vara kul om den är fiffigt gjord med lite oväntad knorr eller humor. Här är den så tråkig.
Lite god mat är aldrig dumt och ni hittar säkert något annat att se, är det nu melodifestivalen börjar?

Anna Ström Åhlén sa...

Fascinerande att läsa om detta!

Anna Ström Åhlén sa...

Fascinerande att läsa om detta!

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...