söndag 19 januari 2014

I jakten på

I jakten på en perfekt haklapp. Eller snarare 20-30 stycken haklappar. Lillebror började dregla enormt för någon månad sedan. Jag har aldrig sett på maken! Med storasyster var det inga problem. Vi började inte med haklapp förrän det var dags för smakportioner. Hon dreglade inte avsevärt alls.
Ja, ni ser ju. Haklapp hela dan.
Men Lilla H...Heeelt annan story. Han gillar att spruta saliv överallt. Befinner du dig inom en ganska snäv radie riskerar du att bli "salivad".Och det är nästan som om han glömt hur man gör när man sväljer, för det bara rinner ut ibland. Ohejdat. Så.
För att slippa byta kläder på honom tre gånger i timmen, har vi börjat använda haklapp. Vi köpte ett gäng (okej, typ 12) som var stora och som absorberade väldigt bra. MEN, vi märkte att han dreglade så mycket att det gick igenom haklappen och på kläderna ändå. Inom ingen tid alls var han genomsur. Det var ju inte meningen.
Vi hade tre haklappar med sån där plast som stoppar vätan, men de är ganska bökiga och stela. De fick vi använda tills vidare. Nu beställde jag ett gäng som ska vara mjuka, men vattentålig och de verkar funka. Trots detta måste vi byta ut haklappen en gång i timmen. Det är ingen hejd på pojken!


11 kommentarer:

Casa Annika sa...

Hahaha! Söt är han i alla fall! Varför dreglar barn engetligen, istället för att svälja? Är det något som brukar komma lite senare?

Monica sa...

Hahaha! Ser ut som det är något han kommit på och som engagerar hela omgivningen:-). Dreglar lite gör väl alla tror jag, ska fördjupa mig mer i det jag glömt men set ut som han kommit på att spotta och att det är lite roligt. Ja se karlar:-)

Monica sa...

Gjort en liten snabbforskningsstudie:-), är alltid intresserad av de medicinska förklaringarna, allt är normalt, från lite dregel till Niagarafall:-). Barn som har napp dreglar mindre för de suger och sväljer mer men det hindrar ju annat, som att blåsa bubblor med dreglet, är en del kreativa barn som kommer på hur roligt det är:-). Och bebisar har munnen öppen ofta och känner och undersöker med munnen och det ökar salivproduktionen för slemhinnorna sväller lite då. En del barn dreglar mer om de är täppta. Och sedan innan tänder. Och det kan ju pågå länge för anlagen finns där från början.
Byta och ha torrt är viktigt hur många gånger det än blir. Kanske i tonåren att det upphör:-).
Jag undrade med make språklärare om det har något med att forma ljud (jag tror det också) men han tror bara att den lille tycker det är spännande och roligt att något händer när han dreglar:-)

iaz sa...

Se vad de kan de där små, underbara varelser =) Klart han måste få visa sitt nya trick, om och om igen ;) kram

Min plats i solen sa...

Sötis! Han har hittat sin grej och klart han vill visa er så duktig han är på "saliva" sin omgivning. :)

Ta hand om varandra.♥

Kram Lotta

Kattas Betraktelser sa...

Haklappsjakt. Jag försöker föreställa mig antalet ;)

Oj, vad stor han blivit, tiden den försvinner, det märker jag nu.

Saltistjejen sa...

Å här var det haklappar som gällde hur länge som helst med E när hon var bebis. Men inte för att hon sprutade saliv utan det var mer det att hon kräktes hela tiden. Troligen för att hon föddes för tidigt och magmunnnen (eller vad det nu är) inte riktigt stängdes som den skulle. Tror vi hade haklappar till henne fram till typ 8-9 månaders ålder eller t o m längre.... Det svåra var att hon som du beskriver, ofta blev blöt genom haklappen och därmed fick lite hudeksem vid halsen. För det var liksom fuktigt där även om man försökte torka och lufta ofta. Vi fick tipset om att ha corn starch där (ungefär som potatismjöl) för att huden skulle bli mindre irriterad minns jag.
http://saltistjejen.blogspot.com/2008/08/krks-krks-och-mera-krks.html

Linda sa...

Hahaha vilken liten dregglare. Det är säkert bara ett stadie. Vi hade också en del dreggel men jag tror inte att det var på den nivån :). Vilken underbar bild förresten på dina barn. Så söta!!!

Jenny sa...

Haha, oj då, det var inte dåligt! Nu kanske inte min lille dregglade riktigt lika mycket, men jag tyckte bandana bibs i dubbelt lager (tex fleece, frott'e eller bamboo tyg under) funkade bra för dreggel och kräks. Använde nog 2-3 st om dagen.
Söt han är förresten! :)

Villa Freja sa...

Oj, en riktig dreggelmaskin ;) Kan det vara tänder på gång, redan? Sötnosen.
Hoppas ni hittar den perfekta haklappen.

Emma sa...

Hahaha, jag dreglar minsann jag med när jag ser den lilla gobiten. Undrar om 3 barn verkligen är sa jobbigt? Hehe. Hoppas det ska funka med bra haklapp!

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...