måndag 17 februari 2014

Punktlig

Helgerna går snabbt förbi även om man kanske inte gör nåt speciellt. I fredags firade vi Alla Hjärtans Dag lite med god mat och en film. Jag var också ut en sväng efter snöstormen vi hade i torsdags. Helt galet vad med snö det har kommit i vinter!
Folk har haft sina bilar parkerade i över en vecka på samma ställe (vanligtvis måste man flytta bilen då och då under veckan för att man ska kunna städa gatorna, men eftersom det snöat har man fokuserat på att ta bort snö istället. Var ska man ställa bilen om det överallt är massor med snöhögar?) vilket resulterat i att de "glömt" bort sina bilar. De har blivit väldigt insnöade och svåra att gräva ut när snön förvandlats till is och sen blivit översnöad igen.

 Dessutom är man mer oroad över hur bilar ska komma fram, än gående människor. Trottoarer har varit översnöade i över en veckas tid, trots att det är lag på att ägare till husen ska skotta bort så att det är framkomligt. Jag har inte kunnat ta ut H på en vecka. Det är för halt för att jag ska vilja ha honom i bärsele (tänk om jag ramlar!) eftersom man inte sandat och saltat ordentligt och vagnen kommer inte fram på trottoaren eftersom det är för trångt. Jag vill inte gå ute på gatan där bilarna kör eftersom de kör så snabbt och eftersom det också är trångt där med all snö som väller ut överallt...
Här såg jag en man som skottade snö från taket. Eftersom snön är så pass tung har många tak rasat in i området runt New York. Folk går upp på taken och skottar för säkerhets skull. 

Det enda som funkar är att ha gummistövlar på sig!

I fredags var det lite tö och enorma pölar bildades vid övergångsställen. En gammal man försökte gå runt detta på nåt sätt. Det är säkert 10-20 cm djupt att gå i.

Eftersom det frusit till så är snön hård som is och att dra en vagn funkar helt enkelt inte...Ni ser hur smalt det är.
Jag tänker på de äldre som har svårt att ta sig runt i alla fall. Ingen hänsyn tas till dessa när man låter snöslask ligga kvar där man går över gator eller att det är så isigt och ojämnt att även yngre riskerar att halka eller bryta nåt ben!

Nu är det vinterlov för storasyster som får vara hemma en vecka från skolan. Vi har inga planer direkt och tur är väl det eftersom hon åkt på en förkylning. Igen. Det tar aldrig slut. Varje vinter är det likadant. Förkylning och sen är det friskt 1-2 veckor och sen en förkylning till. Helt galet är det. Lite ljusare är det i år. Förkylning (med tillhörande) hosta verkar gå över snabbare, hon får heller ingen feber som hon brukade få varje förkylning tidigare och när hon var yngre medföljde kräkningar hostan också. Man får se ljust på det hela i alla fall...

9 kommentarer:

Monica sa...

Ser ut som här i Stockholm förra året! I år har vi knappt någon snö men intressant att det blir så lika i storstäder (även om inte Stockholm kan jämföras direkt i det avseendet;-), men att man inte klarar snöröjningen, var samma problem här i månader, värst hade de äldre.
Fina snöbilder!
Och förkylningar ja, de kommer för ofta på barn, önskar det fanns någon magisk kur men vet inte, det är ju smittan förstås de utsätts för hela tiden. Här spritas mycket på förskolorna och det har haft effekt, det talas t o m om att man ska anställa en hygiensjuksköterska som håller efter både personal och barn:-). Vet inte hur det är i skolorna dock. Hoppas N blir pigg fort igen. Kram!

iaz sa...

Snön lämnar alltid alla som ska hantera den handfallna, de vet inte hur de ska röja undan snön på bästa sätt för att underlätta för sig själva i framtida röjning heller. För mer snö kommer det väl aldrig? Den kommer väl bara en gång om året? Det verkar iaf komma som en överaskning varje år att det kommer snö i Sverige, särskilt för SJ ;) Känns som de tror det iaf...här har snön nu äntligen töat bort nästan helt och man kan gå helt obehindrat. Skönt! Hoppas det inte kommer mer iaf. Kram

Camilla sa...

Oj så mycket snö ni har. Här har nästan allt smält och idag kändes det som vårsol (och höststorm).

Jojjo sa...

Men oj, så jobbigt det låter att inte ens kunna gå ut, jag hade blivit tokig! Här är det barmark, märkligt nog...

Marina sa...

Jag förstår att det känns som om ni fått nog av snö vid det här laget!

Linda sa...

Ok så mycket snö ni har. Det ser ju verkligen ut att bara ha blivit jobbigt och nu till besvär för många som så klart äldre. Hoppas det försvinner snart. Har hållet i sig så länge nu.

Villa Freja sa...

Hoppas de får bukt på snön. Inte kul att känna sig inlåst. Hoppas N kryar på sig och får ett fint lov.

Annika sa...

Ja, snacka om snöig och kall vinter!!!
Verkligen en historisk vinter.
Jag har ju gillat den, men även haft problem av den. Brustna vattenledningar, läskiga bilresor etc.
OH well.
Snart är den över.
Vi har inga vinterlov hos oss, tyvärr.
Nästa lov är spring break, som ligger runt påsk.

ZtorZillen sa...

Jisses va mycket IS!

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...