tisdag 11 februari 2014

Svenskast

Jag har hamnat i himlen! Det känns som det. Det finns en lokal affär med diverse roliga matvaror i närheten. Jag brukade inte gå dit så ofta eftersom den var så himla liten, med smala gångar och andra klaustrofobiska element. Dessutom är det inte så kul att dra in en barnvagn där till exempel. Man riskerar att fasta i en av gångarna och aldrig komma loss, alternativt riva halva butiken.
Nu har de byggt ut, ganska mycket faktiskt, och ja, fy farao vad man kan hitta där! Jag vågar inte gå dit längre. Jag kommer alltid ut med mycket mer än jag behöver och ska ha. Precis som på IKEA.

I helgen hittade jag guld i form utav filmjölk! Jag som trott att den endast fanns på Whole Foods, en affär som ligger långt ifrån oss, men filen har faktiskt funnits precis runt hörnet!

Inte Arla direkt, utan ett isländskt märke, men precis lika gott. Jag brukade faktiskt inte äta fil så ofta hemma i Sverige, men nu smakade det gudomligt! Jag kommer att köpa lite då och då eftersom priset är lika gudomligt. Äta med andakt.
Dessutom hittade jag :


Som jag velat testa tidigare. Många bloggare gör dessa själva, men jag har liksom kommit till skott. Nu kunde jag ju smaka av innan jag gör egen (inga konstiga tillsatser i denna heller, bara chiafrön, kokosmjölk, kanel och vanilj).
Inte nog med detta, det finns bröd, kött, delikatesser från världens alla hörn i matbutiken!

Jag åt lite av filmjölken till Melodifestivalen i lördags. Ja, vad ska man säga om den då? Mellon alltså? Räcker med en final tycker jag. Nästa år (som jag säger varje år) ska jag nog strunta i att kolla på alla delfinaler och bara se svenska finalen och sen Europafinalen. Så får det bli. Ni kan väl vara vänliga och påminna mig i februari nästa år då? Annars kommer jag sitta här och svära igen.

Nu ska jag skriva en sista uppsats på femton sidor. Wish me luck!

9 kommentarer:

Madeleine sa...

Vart så glad när jag hittade Siggis på Central Market och även på Target! Såå god i brist på svensk filmjölk.

Villa Freja sa...

Vad härligt med lite svenskföda :)
Det är nog ett väldigt bra tips det där, att skippa alla deltävlingar och bara se finalen. Ändå hamnar man där, lördag efter lördag... ;)

Steel City Anna sa...

Man kan verkligen bli helt orimligt glad för svenska matvaror. I Leeds gick jag in på Claes Ohlson och smekte leende en förpackning folie från en svensk småstad ända tills vakten tittade på mej :)

iaz sa...

Va skoj med butiken! Synd att det blir lite dyrt när det är lite udda saker de säljer, men som du skrev, man kan unna sig ibland och verkligen njuta =)
Mel.festen är ingen fest i år, programledarna är verkligen inte bra, låtarna inte så mycket bättre. Sannas låt i lördags var helt klart bäst hittills och den får gärna vinna so far =) kram

Monica sa...

Vilken lycka! Då kan du göra små utflykter dit då och då:-).
Lycka till med skrivandet och studierna, du är duktig som koncentrerar dig på dem också med två småttingar, storasyster är inte så stor hon heller än:-)

PS jag skrattar gott åt Annas kommentar:-)

Anneli Stålberg sa...

Härligt med svenskkänsla. Själv skulle jag vilja slippa den lite. :) Lycka till med uppsatsen!

Marina sa...

Härligt! Det närmaste filmjölk jag har kommit här smakar inte speciellt mycket filmjölk alls!

Linda sa...

Man kan köpa buttermilk som smakar nästan som fil. Jag brukar köpa min på Trader Joes men de finns överallt. Amerikanarna tycker dock att man är helt tokig som liksom lapar i sig buttermilk som för de använda mest i bakning. Men vem bryr sig. Mina arbetskompisar brukade titta på mig som att jag var knäpp :)

Casa Annika sa...

Jag är inte så förtjust i filmjölk, men skulle gärna köpa några paket att baka bröd av! Verkar dock omöjligt här.

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...