fredag 13 juli 2012

Bronx

I onsdags åkte vi till Bronx zoo för en dagstur. På onsdagar är det gratis att gå in (eller donera det man själv vill) och det är oftast mycket folk just då. Det braiga med New York är att många (de flesta?) museum och besöksställen har dagar eller tider då det är gratis att besöka. Det är riktigt bra! Vi köpte i alla fall en biljett för att få tillgång till karusell, 4D-bio, gorilladjungeln, barnens zoo etc. Hela dagen spenderade vi där och vi kom hem vid kvällskvisten glada och lyckliga. Elefanter, giraffer, lejon, tigrar, sköldpaddor och en massa andra djur fick vi se. 
I slutet bestämde vi oss för att skaffa ett medlemskap för ett år. I medlemskapet ingår ALLT på fyra zoo i stan plus akvariumet. Hur mycket man vill för en familj under ett år. Det är inte illa. När vi skrev papper inne på medlemsservice fick vi även se noshörningar på nära håll som kom in just då. Superstora och fantastiska!

5 kommentarer:

Husfrun sa...

Å så fantastiskt. Gå på zoo kan man ju göra nästan varje helg utan att tröttna :)

Anna Granström sa...

Jag är nyfiken på 4D-filmen! Hur var det?!

Saltistjejen sa...

Härligt!!
Vi har också haft medlemskap på Zoot och förnyade det just. Har använt det otroligt mycket! Vi går ju ofta till Central Park på helgerna och kan då svänga in på zott en liten stund (både det "vanliga samt "petting zoot" där) vilket är toppen! Akvariet ute vid Coney Island är också bra. Där har vi varit ett par ggr. och så Bronx Zoo såklart! Det stora. Där är ju dessutom allt gratis när man har medlemskap. Som 4D filmerna och karusellen. I Central Park Zoo kostar ju de här sakerna extra trots medlemskap. Ett tips är även medlemskap på Naturhistoriska. Det har vi haft och gått många gånger dit. De har också ett rum för barn där men vi har faktiskt aldrig besökt det men det ska vara riktigt bra säger de vi känner som varit där.
Kram!

Anna sa...

Det låter som ni har det riktigt bra over there :-) Tänker på dig när jag fryser om mina fötter...det är då jag tar på mig dom goa sköna sockorna jag fick av dig. Kram

Freedomtravel sa...

Visste du att Bronx är döpt efter svensken Jonas Jonsson Bruk som tydligen var den första som slog sig ned där? Vi lärde oss det i ett frågespel under semestern... ;)

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...