fredag 20 juli 2012

Coney Island


Idag var vi på utflykt igen. En väldigt lång en. På tunnelbanekartan ser den relativt kort ut, men i verkligheten är den nästan 2 timmar enkel väg hemifrån oss.
Vi for till New York Aquarium som ligger vid Coney Island. Coney Island är ett nöjesfält med tillhörande strand i Brooklyn New York.

För er som kanske inte är så insatta så finns det fem stadsdelar i New York stad; Manhattan (dit de flesta turister far och tror är det enda som finns i New York ;p), Queens, The Bronx, Brooklyn och Staten Island. New York-området är enormt stort och har fler invånare än Sverige.

I alla fall tog vi tunnelbanan ner från The Bronx där vi bor, till Coney Island. Vi har ju ett medlemskap nu på Zoo och akvarium så vi passar på att besöka så mycket det går under det här året.
Jag måste säga att det händer nåt med en när man ser havet för första gången på länge! Så snart Atlanten var i sikte med den stora härliga stranden, brisen och havslukten, kom en känsla av lycka och lugn över oss. En härlig känsla!
Vädret ser skumt ut. Men idag var det lagom varmt, molnigt och skönt.

Det var riktigt roligt på akvariumet. Vi såg massor med fiskar, maneter, hajar och dessutom ett sjölejonuppträdande. Duke, sjölejonet, dansade, busade, simmade och var riktigt underhållande.


Maken tycks vara en proffsfotograf!

Sist gick vi på 4D-bio och såg Happy Feet. Vi skulle ha sett en annan film på Bronx Zoo, men det var en grym kö in på den filmen så vi struntade i det. 4D är tydligen en 3D-film med specialeffekter som att stolen man sitter i skakar, det kommer lite vattensprut när det är lägligt, bubblor och lite annat. Spännande saker. Jag tror att idén är riktigt bra och kommer att utvecklas mycket under kommande år.

Snygg i 3D

Därefter tog vi lunch och gick på stranden. Det var första gången dottern var vid havet och på en strand (vi har varit vid en sjö tidigare, men inget mer). Hon var alldeles salig! Fötterna i sanden och sedan vågorna vid strandkanten!
Havet är härligt

Pricken ute i vattnet är en gubbe med metalldetektor!

Sist köpte vi lite biljetter till karusellerna och avslutade med några karusellåk. En jättefin dag!


8 kommentarer:

Monica sa...

Kul att se att England USA är så lika med tivolin och nöjen på stranden, vilken kontrast mot här:-) och ändå verkar svensken så stressad efter semestern.

Min plats i solen sa...

Coolaste tjejerna i stan!♥ Och vilken lycka att se havet och få stå där och känna vattnet skölja över fötterna. :)

Ha en fin helg på er där borta!

Kram Lotta

Saltistjejen sa...

Ååå Coney Island! En favvo faktiskt. Jag gillar blandningen av typ allt där. Strand, hav, nöjesfält, glass, Nathan's, Akvariet, och att kolla in folket som går längs strandpromenaden. Eller ta en kall öl, kolla in "ryska maffian" och äta rysk mat på Tatianas lite längre norrut längs strandpromenaden (närmare Brighton Beach).
:-)
Kram!!

Husfrun sa...

Ja, vilken toppendag! Låter riktigt härligt.

ZtorZillen sa...

Va trevlig dag! Å så mysigt det ser ut! Roligt också att du delar med dig!

Anna Granström sa...

Vilken härlig dag! Fina bilder!

4D verkar ballt. Det är väl lukter som kommer också? Iofs en gravid kvinnas mardröm, men... ;)

Jag var på Coney Island en gång, men allt var stängt...

Jojjo sa...

Åh, Coney Island vill jag verkligen åka till nästa gång jag är i NY! Plus vill bo i Brooklyn pga verkar så himla mysigt!

Emma sa...

Åh, vilken härlig dag! Jag är så förtjust i karuseller, havet, bio och akvarium, så jag förstår att ni verkligen hade superkul!

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...