lördag 21 juli 2012

Only in America

På skolorna här får man inte ta med sig elektroniska manicker in på skolområdet. Det betyder inga Iphones, Ipads, I this och that...mobiler, kameror, etc, etc. Nada. Nischts.
Vilket orsakar problem för ungdomar som "måste" ha sina grejer med sig.
Hur gör man då? Jo, en smart jäkel kommer på att starta ett företag med "bussar" som åker runt på skolorna och samlar upp elektronisk makapärer för att förvara dem under skoldagen. För detta får ungdomen betala en mindre summa pengar varje dag, men å andra sidan är sakerna "i säkert förvar" hela dagen och man kan plocka upp dem efter skoldagens slut och använda dem igen. Praktiskt!
Tills dess att andra smarta "företagare" fått för sig att starta eget. Genom att råna dessa bussar på innehållet. Praktiskt!
(Dock ingår ju en försäkring om man lämnar sina grejer i bussen så pengarna får man tillbaka, men förmodligen inte mobilen/datorn eller vad det kan vara.)

8 kommentarer:

Husfrun sa...

Hm... lät typiskt amerikanskt om jag nu får vara fördomsfull på ett lite snällt och ödmjukt sätt ;)

Marina sa...

Jaha,ja,Det går att göra karriär inom de flesta brancher...!

Saltistjejen sa...

Oj det kände jag inte till. Varför har skolorna inte bara förvaringsskåp på själva skolan istället? Vore så mycket enklare. Tycker man....

Mrs Clapper sa...

Men oj... Håller med Saltis!

Anna sa...

Tänkte också så...förvaringsskåp på skolorna...varför inte det? Ha en skön dag där borta i Amerikalandet.

Västgötskan sa...

Varför inte bara lämna dem HEMMA under skoldagen??
Eller vore det för "enkelt"...? Haha!

Kram M

Anna Granström sa...

Kanske bäst att lämna allt hemma då istället? Eller som någon skriver ovan: Varför inte förvaringsskåp? De där amerikanerna har en förmåga att krångla till saker ibland... ;)

Sara sa...

Sv: det gick bra att ta hål. Dom tog hål i båda samtidigt. Hon varken grinade eller sa något. Hon hade nog förväntat sig att det skulle göra ondare än vad det gjorde. :) hon var så stolt efteråt.

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...