torsdag 5 juli 2012

Smart!

Idag skaffade jag ett eget bibliotekskort här i närheten. Som sagt, jag älskar verkligen vårt bibliotek. Det har massor med roliga saker för barnen varje vecka i princip. Sen är det helt nybyggt med en hel undervåning bara för barn. Med datorer och grejer. Me like. Massor med böcker, massor med filmer.

Vad som är bra med de flesta medlemskort här, oavsett om det gäller ett kort på en affär eller annat, får man oftast två kort. Ett vanligt stort, men sen ett mycket mindre som man kan sätta på nyckelknippan! Då har man det alltid med sig (för vem glömmer nycklarna hemma?). Visserligen har det ju nackdelar om man verkligen har en massa kort och de inte längre får plats, men då får man väl prioritera lite. Dock väntar jag fortfarande på ett kort där man kan samla alla sina medlemskap så man bara behöver dra ett. Fast det kanske finns? Iphone? Smartphone? Inte riktigt, men vi är nästan där.

Bild lånad

8 kommentarer:

Anonym sa...

Vad nice med bibliotekskort och dessutom en smart idé det där med ett minikort.

Funderar faktist själv på att skaffa ett nytt kort. Har inte varit där på länge (köper böckerna mina istället) men böcker för research känns ju sådär att köpa så nu är det nog dags för "kära gamla bibblan" igen!

Jojjo sa...

Många ställen har börjat med att ha iaf "poängkort" på legitimationen istället, fantastiskt smart eftersom man alltid har det med sig. Och om det funkar för MQ och Kicks så borde det väl även funka för bibblan, kan man tycka?!

Martina sa...

Fast i Sverige börjar fler och fler ställen frångå det där med kort...man behöver bara visa sitt leg så får de fram all information iallafall, alternativt så sparas poängen, såå smidigt.

Fast jag gillade också de där små korten när vi bodde over there.

Husfrun sa...

Å så smidigt. Och som du skrev, ännu bättre hade det varit om man kunde ha allt i telefonen.

Emma sa...

Smidigt...flera ställen här kär med fingeravläsning...kan inte bestämma mig för om det är integritetskränkande eller skönt som f-n.

Emma sa...

Smidigt...flera ställen här kär med fingeravläsning...kan inte bestämma mig för om det är integritetskränkande eller skönt som f-n.

Hanna Lans sa...

Haha, de där yttepytte korten hade jag glömt av. Men så var det ju därborta, ja. :)

Beckis sa...

Jag gillar de korten där man inte behöver ha ett fysiskt kort utan man uppger telefonnummer eller personnummer istället. Då behöver man inte komma ihåg att ta med sig något alls utom hjärnan, och den är ju svår att lämna hemma. =)

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...