måndag 16 juli 2012

Presidentvalet

Något som jag tycker är roligt nu när jag är i USA är att följa presidentvalet som sker i november. Nu är presidentkandidaterna ute på tur runt i landet för att fiska röster. Valkampanjen är därmed i full gång. Det går TV-reklam för respektive sidor på TV dagligen och nyheterna och liknande program behandlar de olika kandidaternas upptåg varje dag. För er som kanske inte är så insatta kan jag tala om att det är republikaner vs demokrater (Obama är demokraternas kandidat och Mitt Romney är republikanernas). Så, nu kan ni bli lite impade över hur insatt jag är! Jojomensann. Just nu går snacket om Romneys skatteinbetalningar, som han vägrar att lämna ut. Skumt!
Det ska bli spännande att se hur det artar sig i slutet. Hur det hela går dröjer ju som sagt fram till november, men fram till dess lär det blir en hel de slag fram och tillbaka mellan de två sidorna. 
Själv är jag på det klara med på vad jag hade röstat på om jag hade fått rösta...

Barack Obama. Mitt självklara val.

Mitt Romney

10 kommentarer:

Marina sa...

Från en betraktares ögon i det lilla pluttelandet Sverige, så verkar hela valkampanjen där borta vara som en fruktansvärt stor kringresande cirkus.

Anna Granström sa...

Ganska säker på att du hade röstat på Obama va? Tycker att man hörde rätt mycket om det stundande valet i svensk media för ett tag sedan, men nu har det varit lite tyst. Eller så är det jag som är i min egen bubbla...

Casa Annika sa...

Spännande! Fortsätt att berätta, du som är mitt i det, på sätt och vis.

Emma sa...

...på Mitt Romney, antar jag ;)

Husfrun sa...

Spännande. Hade jag kunnat hade jag röstat i samma anda som du, om du kunnat ;)

Västgötskan sa...

Jag tror att Obama i en svensk undersökning (fråga) skulle få typ 90 % av svenska folkets röster.

Det är bara USA som själva inte fattar hur mycket han gör.
Rika vill ha republikanerna för att slippa "dela med sig" till sjukförsäkringar åt alla t.ex.. Helt galet sjukt! Snålisar är de. :-P

Kram

ZtorZillen sa...

Asså..jag vet inte om jag är knäpp eller så..men känns det inte lite "lugnare" iår en förra valet? Ialla fall om man tittar på hur det uppmärksammas i Sverige och andra länder? Spännande att höra hur det uppfattas hos dig!

Min plats i solen sa...

Spännande att få följa det mer på plats och det lär säkert att bli intensivare ju närmare valet de kommer. Kanske så att du till och med hinner bli urtrött på det innan det är dags. ;)

Kram på dig och tack för att du finns där ute♥

Malin-Charlotta sa...

Jhisses, jag skäms. Var det inte nyss val? Hänger inte med.....

Emma sa...

*hoppas på nytt Obamarama*

Var ju i TZ när han vann sist, folk var som galna, för många där är han ju Kenyan och det var en av deras egna som hade vunnit. Helt underbart!

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...