fredag 19 april 2013

Debatten pågår för fullt...

..här hemma. Ska det bli en bror eller syster som kikar ut i September måntro? Lilla N är stensäker på att det är en liten syster. Hon proklamerar glatt var hon än går att "där är min mamma och min lillasyster, fast lillasyster har inte kommit ut än". 
Det har faktiskt gått så långt att vi är lite oroliga för vad hon ska tycka om det är en liten bror som befinner sig i magen. Hur besviken kommer hon att bli? Vi förbereder genom att poängtera att det KAN vara en bror ELLER en syster, så ofta vi kan och hoppas på att det sakta går in hos henne att det inte är säkert det blir en syster.

Nästa vecka har vi ultraljud och det ska bli spännande. Vi kommer inte att ta reda på könet på barnet denna gång heller. Här i New York, i alla fall, är det snarare regel än undantag att man kollar vad det blir för kön. Och folk frågar hela tiden om man vet könet ännu. När jag förklarar att vi inte kommer att kolla, blir det ofta en förvånad min till svar och andra tycker att det är "gulligt" och "spännande" att man inte kommer att veta. Vi resonerar som så att vi vet att det ska bli en bäbis, alltså inte en hundvalp, kattunge eller marsvin, och att ha nån spänning kvar till slutet är mysigt!

Vi måste bara vara noga vid ultraljudet nästa vecka och betona före att vi inte vill veta, så att inte barnmorskan kläcker ur sig det i alla fall!

ps. Idag är det halvvägs!

10 kommentarer:

Husfrun sa...

Nej, det vore superstrist om hon skulle råka säga något. Jag ville inte heller ta reda på könet innan. Varför liksom?
Gulligt att N är så säker på att det är en syster :)

Saltistjejen sa...

Haha! Att N är såååå säker!! ;-)
Och ni, tänk på att inte själva kolla på skärmen då heller förrän UÖ-teknikern säger att det är ok att titta. För när jag väntade E så såg jag på skärmen och kunde i stort sett se att det var en tjej, haha! Nu VILLE vi ju veta så det gjorde inget. Men bara så ni tänker på det! :-)
Spännande oavsett!!!
Kram!

Maria sa...

Åhh lite avis på den tiden (den spänningen) ni har framför er! Tyckte det var underbart att vara gravid, särskilt med ett syskon som väntade. Skulle inte heller vilja veta vem som kommer ut (han/hon) är ju lite av själva spänningen ju ..
=)

Casa Annika sa...

Här i Spanien får man alltid veta könet. Jag vet faktiskt inte om man kan välja att INTE få veta det. Det är så viktigt för folka att veta, och att alla släktingar och väner får veta (för att förbereda saker, inredning och kläder i "rätt" färg) att jag tror att anhöriga skulle ta illa vid sig om man valde att inte veta eller berätta könet på barnet.
Trist tycker jag!

Camilla sa...

Halvvägs, häftigt!

Så där som N är, så var jag också när jag var tre år och skulle få ett syskon. Jag talade om för alla att jag skulle få en lillebror som hette Magnus. Mina föräldrar försökte också förklara att det faktiskt kunde bli en lillasyster. Hur som helst så kom det ut en lillebror och han fick heta Magnus. Mina föräldrar vågade nog inte annat :)

Jag håller med N, det blir säkert som hon har sagt!

Malin sa...

Vi tog inte reda på nr.2 heller. Köpte då ett mammalinne som det stod NOT FINDING OUT på ;)

iaz sa...

Förstår att lilla N tycker det ska bli spännande med ett lillasyskon =)Det är nog som du säger, bra att försöka förbereda på att det kan bli antingen en bror eller en syster, helt rätt. Spännande med att inte veta innan vad det ska bli. Men med största säkerhet blir det en liten bebis som kikar ut omkring september månad =) Spännande! Kram!

Marina sa...

Jag tror att väldigt många i Sverige väljer att ta reda på vad de tär för kön numer också, men jag tänker nog som du, lite spänning är det ju att inte veta...

Emma sa...

Tror nog att det blir bra med en lillebror också, haha. Men hon kanske har en förmåga och därmed redan avsl¨jat vad ni får -trots att ni inte vill veta. :-)

Ida sa...

Jag fyllde 6 år dagen efter det att min lillebror (ännu en Magnus!) kom & det var en STOR besvikelse. Jag var så säker (mina föräldrar också) på att det skulle bli en syster som skulle heta Elisabeth. Tror att det är jätteviktigt att ni pratar mycket med N om att det kan bli en lillebror & försök att få henne entusiastisk över den möjligheten med - kanske att ni kan spåna på pojknamn tillsammans med henne?

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...