lördag 13 april 2013

Halvskum dag

Vaknade till solsken. Fantastiskt! Igår regnade det nämligen hela dagen. Grått och kallt och trist. 
Men efter skolskenet i morse, kom moln. Och solsken igen. Följt av moln.
Därför passade vi på att besöka biblioteket. Dels för att det var en del av dotterns läxa denna vecka, men också för att lämna tillbaka lite böcker och låna lite nytt till mig. Jag har saknat en bok att läsa. Visserligen lyssnar jag på "Pianostämmaren", men det är inte samma sak som att hålla en riktig bok i mina händer.

Jag kom hem med två böcker till mig själv och ganska många till dottern. Inte nog med att hon ska ta med sig en bok om "Earth Day" som är nästa månad, men hon ska också skriva en dikt som läxa. Eftersom vi inte har så många diktböcker hemma passade vi på att införskaffa några såna också för lite inspiration. Det är inte alldeles lätt att skriva dikter. Inte när man är fem eller tjugofem.


När Leo hjälpte till med läxan
Imorgon hoppas jag på finare väder så att vi kan ta en tripp till parken efter dotterns dans. Ännu en del av läxan ska avklaras då. Det handlar om en skattjakt där vi ska försöka få syn på t ex myror, insekter, pinnar och sånt där. Faktiskt tycker jag att de läxor som kommer hem är väldigt nyttiga och roliga. Det är en bra blandning på uppgifter som ska göras. Allt från praktiska saker som att skriva ett brev och skicka till någon, göra trolldeg och skriva meningar eller använda tärningar för att räkna plus och minus.

5 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Oj att skriva en dikt är verkligen inte lätt. Men det kommer gå bra tror jag!
Biblioteket är ett av favoritställena här också. Vi går dit ganska regelbundet nu och E's klass går dit också ungefär en gång i månaden.
Hoppas också på fint väder imorgon!
Kram!!

Anonym sa...

Hur stor skillnad är det mot läxor i Sverige? Intressant!

Anna Granström.

Ps. Tack för dina intelligenta inlägg i jämställdhetsdebatten! Jag blev helt mörkrädd...

Camilla sa...

Låter som bra läxor men de kräver verkligen engagemang av föräldrarna vilket kanske inte är så lätt för alla.

iaz sa...

Det ÄR skillnad på att få hålla i boken och att bara lyssna. Har inte själv lyssnat på en hel ljudbok ännu, men har fått en som jag tänkte prova. Men den äkta känslan får man genom att hålla i boken och läsa i sin takt ;)
Härligt med de olika uppgifterna och läxorna N får. Kul att de tänkt till lite. Hoppas N trivs i skolan, men det verkar ju så =)
Kram!

Maria at inredningsvis sa...

Vilken skön blogg du har:)har du bloglovin??

Om du vill ha resetips från Göteborgs skärgård, kolla in min blogg idag:)

Jag önskar en vårsolig vecka

LOVE Maria på inredningsvis.se

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...