måndag 29 april 2013

Mello, mello, mello!!

Jag kom på igår att det faktiskt finns ett "förprogram" till Eurovisionfinalen och eftersom jag verkligen ser fram emot finalen, passade jag på att titta på första avsnittet igår via nätet. Lite förvånad blev jag allt när jag såg att formatet var helt annorlunda i år! Vanligtvis har det varit Christer Björkman som programledare och sen representanter från våra nordiska grannländer. I år var det istället Niklas Strömstedth som ledde programmet samt Rikard Engfors (pensionerad yrkeskvinna som han själv beskrev sig) och en kvinna som tydligen skriver om musik, som "tycka-tillare". Jag vet faktiskt inte vem hon är.

I alla fall blev jag glatt överraskad med Niklas som programledare. Jag vet att han lett ett annat program, men jag har inte själv sett det. Därför var det extra spännande att se honom. Och jag tycker att han är en riktigt bra programledare. Lugn, harmonisk, bra röst och schyssta kommentarer. Gillart!

Det var endast tio bidrag som visades i första avsnittet, de resterande 29 kommer i de tre återstående programmen. Hittills måste jag säga att Danmarks bidrag leder med hästlängder! Verkligen.Jag är dock fortfarande lite tveksam till att det numera är tillåtet att lyssna på bidragen i förväg. Jag vet att det varit så i flera år redan, men jag menar, "förr i tiden" (säger gumman Agda!) var det mycket att se fram emot eftersom man inte hört något lands bidrag innan själva finalen. Å andra sidan kan det gynna vissa låtar som måste ha några lyssnarvändor för att man ska uppskatta den som den bör bli uppskattad.

För övrigt anser jag att Sverige inte har en chans att vinna i år. Tyvärr. OM nu Robin går och tar hem det hela - skitbra! Inte mig emot. Men i mitt tycke är låten alldeles för "plain", tråkig och ointressant. Långt ifrån Loreens låt från förra året...


7 kommentarer:

Husfrun sa...

Jag har inte hört en enda låt förutom Sveriges skrikbidrag. Men visst, jag förstår poängen med att lyssna in alla låtar innan för som du skriver, vissa växer ju mer man hör dem. Men ändå, det förtar spänningen lite tycker jag.

Beckis sa...

Men jag saknar panelen och poängen faktiskt... Men Christer har väl lite annat att stå i i år kan man tänka.

Martina sa...

Jag gillar Robins låt men jag tror inte heller att den kommer vinna. Och jag har inte ens hört något annat bidrag.

Inget slår Loreens bidrag! Jag var och såg generalrepetitionen av förra årets melofestival och håret stod upp på hela kroppen när hon sjöng!

Monica sa...

Det där hade jag ingen aaaaning om:-), men håller med om Niklas Strömstedt, han är väldigt trevlig den karlen och inte så ful heller;-), jag upptäckte det först också när han var programledare, trevligheten alltså och det där sympatiska sättet. Tidigare hade han en blogg som också var intressant att läsa, han skiljer sig lite från andra kändisar. Han har ju intressanta föräldrar också, har nog gått lite i arv. Och Robin, ja blir nog svårt, en gullig kille men vinnare...beror på de andra bidragen förstås.

Steel City Anna sa...

Jag saknar Christer :)

Malin-Charlotta sa...

UKRAINA!!! :)

4mmmm sa...

Ja, låten är urtråkig. Förstår inte hur utländska juryn kan gilla den.

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...