torsdag 25 april 2013

Det blir visst en bebis (och ingen valp eller kattunge)

Idag var vi äntligen på ultraljud! Och en annorlunda upplevelse gentemot Sverige var det faktiskt. Nu kommer jag inte ihåg exakt allt från ultraljudet som jag gjorde för snart sex år sen, mitt minne är tyvärr inte så bra.
Det jag kommer ihåg från Ns ultraljud var att jag skulle försöka hålla mig från att pinka före besöket. Det skulle visst vara bra att ha kiss i blåsan. Här var det tvärtom. Se till att tömma och inte ens äta före besöket (det hade min läkare glömt tala om så jag hade käkat en liten frukost. Trots det gick det bra.).

Sköterskan som utförde ultraljudet var inte alls så trevlig. Väldigt grinig och sur och log inte en enda gång. Körde runt med apparaten på magen för att lokalisera diverse kroppsdelar och organ på barnet och berättade helt enkelt vad det var. Inget kallprat eller nåt alls. Inga uppmuntrande ord. Nada.

Jag är fortfarande fascinerad vad de kan utröna av de bilder som kommer upp på skärmen. Blåsa, njurar, linser och allt annat. Själv ser jag mest sudd och ett och annat ben (de är lätta att känna igen. Vita och raka).

Efter en dryg timme, då bebisen inte var riktigt samarbetsvillig, tillkallades (den manlige) läkaren för att se om han kunde få fram de sista bilderna de behövde.
Ojoj! Då bytte sköterskan plötsligt personlighet! Hon kvittrade så glatt så och kom med kommentarer, log och fnittrade när läkaren sa något. Nästan läskigt faktiskt. Läkaren var väldigt trevlig och rar och kallpratade, frågade om N och kommenterade de bilder han såg. Stor skillnad mot sköterskan.
Efter lite över en timme fick vi gå därifrån med lite bilder också. Nu ville inte barnet riktigt vara med på bild eftersom han/hon är lite blyg verkar det som. Han/hon har censurerat sig själv.12 kommentarer:

Marina sa...

Jag vet att jag hade väldigt svårt att se det sköterskan talade om att jag borde se, när det gjordes vid mina graviditeter - men visst är det fascinerande att det fungerar över huvudtaget.

Saltistjejen sa...

Haha ursäkta att jag frågar men var UL-teknikern kanske ryss eller från ngt närliggande land? Här verkar det väldigt vanligt med just UL-specialister från de trakterna och ja (nu låter detta säker väldigt icke politiskt korrekt) men många från den kulturen är ju mer "direkta" och inte lika "snackar-frejdigt-på-om-allt-o-inget-alls-på-det-amerikamnska-viset". Vår UL var sådan när jag var gravid. Sedan fick vi ju även göra ett UL på E's höftkula då hon fortfarande var liten bebbe eftersom hon varit "breech" (säte säger man på svenska va?) och de ville se att höftkulan och leden utvecklats som den skulle (den kan tydligen ibland inte göra det då barnen legat i säte) och den UL-specialeisten var också "ryss" och ooootroligt kärv haha! Alla andra amerikaner hade mött oss med "Oh she's adoooooorable" och liknande fraser, men denna kvinnan var tyst mest hela tiden och sedan när allt var klart sa hon "She's very Strrrrrong!" och så sa hon hejdå och gick. :-)
Jag har även gjort UL ihop med mammografi här och även då var det en "rysk" specialist. Dock var hon väldigt vänlig och trevlig.
Härligt att allt såg bra ut iallafall. Det är ju det allra viktigaste! Vi fick ju jobbiga besked på vårt UL och DET var verkligen ingen höjdare. Även om det ju senare visade sig vara falskt alarm, men omskakad var man då helt klart.
Kram!!

Husfrun sa...

Å vad gulligt att se bebisen :)
Men vilken sur sköterska... så trist.

Maria sa...

Så härligt att få "bild" .. även om man ser lite så är det ju så tydligt!! Tråkigt med sur sköterska dock, det är ett viktigt ögonblick som man gärna vill minnas som fint.
=)

Casa Annika sa...

Otroligt att man kan se så mycket! Måste vara roligt att ha den bilden när barnet ligger i magen.

Anonym sa...

Vad roligt med ultraljud och att allt var bra! Skönt att det inte var en kattunge eller hundvalp ;)

Monica sa...

Det är otroligt fascinerande med ett liv, tänker man efter blir det ofattbart, skrev ett av mina elektiv på KI om just detta, "A new human being - how could it happen?", ja det är frågan det:-), men kul och bra att allt ser så fint ut. Men tråkigt med sur personal, finns ju här med så inget unikt;-), och väldigt kul egentligen eller lite roande att iaktta om man inte är patienten hur de fjantar för doktorn då plötsligt. Ha det så bra och ta väl hand om dig!

ZtorZillen sa...

WOW! Vilken grej! Vilket vackert barn...så spännande! :D Blir så glad för er skull!

Steel City Anna sa...

Vad fort det går! Sköterskan ville kanske hellre göra barn (med doktorn) än att fota dom :)

Malin sa...

Spännande. Tråkigt att sköterskan var så otrevlig, men huvudsaken är väl att allt är bra.

Camilla sa...

Spännande att få se bebisen. Jag menar det känns ju bra att veta att det inte blir en valp eller kanin eller något annat än en bebis.

Så tråkigt för sköterskan att ha ett sånt jobb och inte kunna delta i föräldrarnas glädje.

Anna Granström sa...

ultraljud är så fantastiskt! Och vad skönt att det är en bebis där inne, man vet ju aldrig... Ibland trodde jag att jag hade en liten galen alien :D

Ps. Här sa de att det beror på vilken typ av Ul det är, om man ska ha kissat innan eller inte.

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...