fredag 3 maj 2013

Jag är tillbaka...med ett litet erkännande...

Två hektiska dagar är förbi. Äntligen. Fler av dessa lär det bli några veckor framöver.
Jag ska dessutom erkänna en sak för er alla. Som ni kanske förstått delar jag, liksom många andra bloggar, med mig av en bråkdel av allt som händer i mitt liv. Visserligen kan jag väl inte skryta med att mitt liv har så många spännande aspekter. Jag menar, inga äventyr i djungeln, kändisfester eller intressanta jobb. Likväl händer det andra saker, som jag inte delar med mig av. Många gånger eftersom de andra som florerar i mitt liv som släkt och vänner inte bett om att få medverka på bloggen, oavsett om det är anonymt eller inte. Därför väljer jag bort vissa saker.

En sak som jag valt bort att berätta fram tills nu är att jag sedan några månader tillbaka inte arbetar på förskolan där jag fick jobb. Det fungerade helt enkelt inte som det skulle (för er som vill veta detaljer får ni gärna maila på vilsnajollen@gmail.com eller hojta till i kommentaren och lämna en mailadress).

På ett sätt var det tur i oturen att det skulle ske just då, när det hände. Det var lite tråkiga saker som följde på det och att jag inte arbetade visade sig vara ganska fördelaktigt. Nu har jag dock börjat arbeta igen sedan en månad tillbaka. Denna gång är det på lite mer frilansbasis som barnvakt/barnflicka åt olika familjer. Just nu är det mycket få som vill satsa på en gravid kvinna de sista månaderna av hennes graviditet, med kommande enorm mage och eventuella krämpor och trötthet. Därför arbetar jag med tre-fyra olika familjer med barn i olika åldrar. Det blir ofta väldigt olika veckor där ena veckan bjuder på mycket jobb, den andra lite mindre. Tider varierar och antalet timmar per dag likaså. Just nu passar det mig ganska bra.

Trots att jag jobbar sent ibland, mitt på dagen ibland, eller på helgen ibland har jag mer tid hemma med familjen. Det är skönt. Plus att vädret ser ut att fortsätta vara varmt och härligt! Äntligen!

Det var allt från biktbåset denna härliga fredag! Ha en fin eftermiddag!

Bild lånad. OBS! Inte jag i båset!

13 kommentarer:

Martina sa...

Skönt att allt ordnat sig bra trots att du inte jobbar där du jobbade (eller kanske tack vare?)

Nya tag med nytt jobb senare efter barn och barnledigt kanske.

Järven sa...

Du är en inspirationskälla. Följer din blogg dagligen trots eventuella avbrott i vardagen. Du får gärna skriva om mig i din blogg. Jag behöver mer publicitet nu när jag är (provokativ) bloggare. :)

Casa Annika sa...

Det är ju så. Vi bloggare delar bara med oss av utvalda saker som händer i livet.
Vilken tur du har ändå som kan arbeta som barnvakt, att du har hittat ett jobb ändå.

Saltistjejen sa...

Jag tycker det låter bra att du nu har ett jobb som passar dig bättre. åtminstone för närvarande. Efter att lilla bebben kommit kanske du funderar i andra och nya banor. Kanske blir du hemma? eller så börjar du leta nya arbetsgivare. OM du är vill så kan jag försöka se ifall ngt ev skulle finnas för dig på vårt dagis men då blir det en lång pendling. Dock är det en mycket bra arbetsgivare och alla lärare verkar trivas mycket bra.
Om du är intresserad så maila mig gärna. Jag kan självklart inte lova ngt jobb där men skulle säkert kunna fixa en informell intervju eller liknande med föreståndaren (som jag känner rätt bra sedan min tid som aktiv förälder inom vår PA Board på dagiset/förskolan)
Kram!

Mrs Clapper sa...

Maila gärna, m.clapper@hotmail.com,

och en stor KRAM till dig!

Husfrun sa...

Fungerar det inte är det väldigt viktigt att man vågar bryta upp från jobbet. Hoppas du trivs nu och att det dyker upp nåt fast jobb till dig så småningom. Efter föräldraledigheten och så. Vad jobbar din man med? (Om du vill svara... för som du skriver, man delar ju bara med sig av en bråkdel i bloggen).
Du får gärna maila om du vill telmus@msn.com

my sa...

Vad skönt att du trivs med nuvarande jobbsituation och att du får mer tid till familjen. :) Känns som om det är det allra viktigaste när man går och väntar tillökning - att man är tillfreds med sin livssituation och att man har tid för varandra. Hoppas du får en fin helg!

iaz sa...

Skönt att det löst sig med jobb iaf, det blir ju ett orosmoment mindre liksom. Sen är det bra att inte skriva om allt i en blogg tror jag. Jag bloggar ju bara om mina alster, men om jag skulle blogga mer som du så hade jag åxå varit mer restriktiv med vad man skriver så ingen tar illa upp eller så. Bra där! Tack för mailet =) Kram!!

Anna Granström sa...

Fantastiskt att du kan jobba som barnvakt nu som gravid! Kände ju till det med ditt jobb, men inser nu att jag aldrig svarade på ditt mail - förlåt! Det är så mycket här nu. min hjärna funkar inte helt som den ska. Du är grym! Kram!

Camilla sa...

Bra att ta tag i situationen när det inte fungerade på jobbet. Att vara barnvakt låter som en utmärkt tillfällig lösning. Snart får du ju ett eget bustroll till att ta hand om. Sedan löser det sig nog med jobb när du känner dig redo igen.

Anonym sa...

Du är stark syrran, jag älskar dig! <3 / J

Malin sa...

Det är väl jättebra att du kan jobba som barnvakt. Finns det inte en lista i NY där svenskar letar efter någon barnvakt/nanny som talar svenska? Det kanske vore en liten nish för dig och du kanske tillochmed kan ta med bebisen?

KRAM

Malin

Malin-Charlotta sa...

Ibland blir det så och min fd kollega sa ofta, att vi får det vi behöver, när vi som mest behöver det. Så en mening med allt eller inte, jag vill nog gärna tro på de orden...

Skönt att höra du trivs igen :)

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...