söndag 26 maj 2013

Spirit week

Förra veckan hade dotterns skola en så kallad "spirit week". Varje dag hade eleverna en ny "uppgift" att utföra för att på så sätt skapa gemenskap på skolan.
måndagen skulle alla klä sig i skolans färger. Jag hade egentligen ingen aning om vilka färger det var, men det stod BLÅTT och GULD. Passar ju oss svenskar alldeles utmärkt. Jag upptäckte att N faktiskt inte har så mycket kläder i dessa färger. En skandal! Blå byxor i alla fall. Men inte något i guld eller gult. Detta måste åtgärdas!

tisdagen skulle alla ta med sig mynt, så mycket man ville, eller så lite man ville så klart. Den klass som samlat in mest mynt skulle bli bjudna på glassparty. Tyvärr blev det inte dotterns klass, men hon var lika glad för det. Mynten används till inköp av saker till skolan. Här är det ofta så att skolorna inte får tillräckligt med pengar för att köpa in skolmaterial. Eller så är det någon annan (högt uppsatta) som bestämmer vilka böcker som ska finnas på skolan. Miljontals pengar går till detta material, men lärarna kanske inte har samma uppfattning om vad som passar just deras barn/skola/klass och måste därför köpa in kompletterande material. Många, många lärare lägger ned en hel del privata pengar varje år för att kunna genomföra en värdig undervisning. Har lärare "tur" arbetar de på en skola där majoriteten av föräldrarna har råd att lägga ut några slantar på material...

Onsdagen var riktigt spännande. Då var det nämligen "pajama day". Alla barn som ville kom till skolan i sin pyjamas. Mycket uppskattat av eleverna! N såg verkligen fram emot denna dag. Dessutom hade klassen ett teaterbesök inplanerat och jag fick äran att vara med som förälder denna gång! Alla barn, iklädda pyjamas, plus några föräldrar (utan pyjamas) och lärare åkte med skolbussar till ett college några kvarter bort och såg på en teater inspirerad av Beatrix Potter (kaninen Benjamin Button). Eleverna hade jätteroligt och det var ett uppskattat besök.


torsdagen skulle det vara en parad på skolan, men på grund av vädret så ställdes den in och kommer att ske i veckan istället. Varje årskurs skulle klä sig i sin årskurs färg. Kindergartens färg är tydligen röd!

Och fredagen var nog allra roligast. Den kallades "Funky Friday" och gick ut på att klä sig så tokigt man bara kunde. N och maken hade riktigt roligt på morgonen att hitta en utstyrsel (jag jobbade och kunde inte hjälpa till). Och jag tycker nog att det blev riktigt lyckat!

Framifrån


Bakifrån!
En vecka med alldeles lagom mycket stök och roliga upptåg!

8 kommentarer:

Monica sa...

Otroligt häftigt den där sista utstyrseln:-) men jag blir alldeles matt. Börjar man med allt detta redan på bebisstadiet tro? Undrar hur ni ska hinna med:-)

Marina sa...

Det låter som en härlig med intensiv vecka!

Husfrun sa...

Haha, vilken skön utstyrsel :) Och vilken rolig vecka. Fast det är förstås ett elände att skolorna inte kan tillhandahålla ordentligt och tillräckligt med material och att det ska krävas myntinsamling för det ändamålet.

my sa...

haha, älskar bakifrånbilden från funky friday. Underbart kreativt!

Det är en av de grejer jag saknar från tiden som elev i amerikansk skola - alla roliga upptåg och extra aktiviteter för att stärka skolandan. Det tänket lyser med sin frånvaro här i Sverige. :(

Casa Annika sa...

Det låter skoj att gå i den skolan! Är det påsklämmor hon har i håret på sista bilden :)?

Camilla sa...

Skoj, men mycket att styra med.

Den där frisyren tycker jag var underbar :)

Steel City Anna sa...

Funky Friday, undrar om det funkar på kontoret :)

Malin-Charlotta sa...

Åh, det skulle vi ha i Svedala...Kanske skulle slå ett slag för det nu när jag banat mig in i lärarbranchen.........;-)

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...