lördag 11 maj 2013

Vår, regn, vår, åska, vår, regn, värme, jobb

Nu är det varmt här i New York. Även tidigt på morgonen och även om det regnar. I onsdags regnade det till förbannelse, torsdag något mindre och igår i princip ingenting (förrän mitt i natten). Värmen är välkommen! Dock är det fortfarande svårt att klä sig rätt. På morgonen kan det vara lite morgonkyligt, inte mycket, men ändå. Efter några timmar kan det sen blir väldigt varmt och helt andra kläder nödvändiga. Som svensk är man ju inte riktigt van vid det här vårvädret. Hemma är det ju oftast "lagom". 

Idag regnar det också och det ska även åska. Lite trist eftersom jag faktiskt måste ge mig ut någon gång under dagen för att inhandla diverse saker till dottern. Hon har en dansuppvisning på måndag. Under våren har hon gått på nåt som kallas "Broadyway babies", som musikalträning kan man säga. De har dansat, sjungit och agerat varje söndag och på måndag är det uppvisning i aulan på en scen! Till den uppvisningen behövdes balletskor, linne och svarta leggings. Hon har ju svarta leggings, men tyvärr tror jag att de blivit alldeles för korta och hon behöver nya. Inte nog med det, på onsdag ska de också ha Earth Day i skolan och inför den dagen ska de dekorera en T-shirt. Alla Ns T-shirts har redan tryck så jag ska hitta en billig tröja i nån ljus färg att skicka till skolan senast måndag...

Ingen rast och ingen ro! Nästa vecka börjar också mer jobb för min del. Jag har fått ett tillfälligt deltidsjobb med en familj som börjar nästa vecka och slutar sista juni. Nu blir det att ta fram bäbiskunskaperna för det är en liten tjej som bara är 2,5 månad jag ska ta hand om!
Här finns ju inte den mammaledighet som vi är vana vid i Sverige. Sex veckor obetalt kan man ta ut (om man har tur), ibland mer beroende på var man jobbar och med vad. Många anställer barnflicka för att ta hand om barnen/barnet. På vissa ställen finns det "dagis" som tar in så unga barn som sex veckor. Andra har en gräns vid tre månader.

4 kommentarer:

Stef sa...

Vilket festligt namn "broadway babies" :) Vem vet, är det månna nästa broadway stjärna ni har i hemmet?! Åh vad skönt med värme, skicka hit tack! kramar

Husfrun sa...

Oj UsA är verkligen dåliga med att ta hand om familjer i det avseendet.
Hoppas du lyckas utföra alla dina ärenden.

Monica sa...

Önskar dottern lycka till på uppvisningen, sådana älskar jag:-), åh vad roligt det var när Anna höll på med musik och dans på Kulturama och så träffade man väldigt mycket intressanta människor runt detta, både lärarna och föräldrarna, ibland megakändisar;-). Mycket kul att se framemot, hoppas du hittade "utstyrslarna". Och lycka till själv med bebisen, tur det inte var så länge sedan din tjej var liten, och vad tufft det är i många andra länder när det gäller barnledighet, eller brist på den ska man kanske säga. Men roligt du fått lite mer sammanhängande jobb hos en familj, blir kanske lugnare för dig och du kan planera lite mer.

Steel City Anna sa...

Ja världen är inte klok men tur de får en vettig människa som tar hand om bebisen!

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...