söndag 12 maj 2013

Om kärlek

Jag lyckades ta mig till affärerna i lördags utan att bli blöt. Faktiskt regnade det inte förrän senare på eftermiddagen. Tyvärr lyckades jag å andra sidan införskaffa alldeles för korta leggings. Därför får jag ge mig ut en sväng imorgon innan jag ska jobba. Så inte 100% lyckat blev det alltså.

MEN söndagen blev väldigt väldigt fin och lyckad. Tack vare maken och dottern som bjöd på massor av kärlek!
Maken ordnade en fantastisk brunch medan jag och dottern var på dansträning (jag dansade som sagt INTE, utan hängde utanför. Tråkig, jag vet!).
Det var så gott och så mättande att magen stod ut i alla fyra hörn. Jag har ju magen fylld med lite annat dessutom, som en bebis till exempel, så jag blev ubermätt. Maken överraskade verkligen! I och för sig är jag inte förvånad över hans matlagningskunskaper, han lagar faktiskt den mesta maten här hemma och mycket väl dessutom...Men idag överträffade han sig själv!

English muffin med pocherat ägg, Hollandaisesås och bacon garnerat med gräslök. Fasligt gott!

Till dessert blev det blueberry French Toast pudding. Helt galet gott.  Jag tror det är en av de godaste efterrätterna jag någonsin ätit! Tur att det finns mer kvar till ikväll och imorgon!
Dottern hade försetts med pengar att inhandla blommor på väg hem från dansträningen. Hon var mycket uppspelt och höll hårt i sina pengar medan hon noga valde vad hon ville köpa, medan jag "blundade" bredvid. Och vilken vacker bukett det blev sen!

Blommorna var nästan längre än dottern där hon gick stolt med dem på väg hem.  Hon skulle absolut bära hela vägen hem själv.

Och vilken bukett! Den vackraste på hela affären.

Med ett kort hon knåpat ihop i skolan. Happy mothers day. I love you.

Inte nog med det, på torsdagen kom dottern hem från skolan med en ihopsnickrad present som verkligen kan värma ett mammahjärta!

En fin pusselram med magnet på baksidan så att den kan sättas upp på kylskåpet som sig bör.
Det bästa med att fira morsdag här är att det är en annorlunda stämning än hemma. Man firar inte bara mammor och farmödrar/mormödrar utan också gärna sina vänner som råkar vara mammor. Jag fick en hel massa sms från vänner och bekanta som önskade en fantastisk morsdag. Hela området där vi bor liksom "osade" morsdag. Många pappor var ute med sina barn, många som normalt inte brukar ta sina barn till dansträning kom idag istället för mammorna.

När jag väntade på dottern satt jag vid en squashbana och observerade ett gäng äldre herrar som spelade. Givetvis spanade jag på dem i smyg. Det verkade vara ett gäng som brukar träffas nån gång i veckan.
- Happy mother's day! sa en av gubbarna till sina vänner, you take good care of your wives today I hope?
De fortsatte spela en stund och det verkade inte gå så fasligt bra för en av gubbarna. Plötsligt, mitt i ett set, bestämde han sig för att gå hem, lite som ett surt barn som inte får som han vill.
- My wife is very busy and she needs my help, sa han med en tjurig röst och packade ihop sina saker för att gå.
De andra försökte få honom att stanna en stund till, men icke. Han gick hem och lovade motvilligt att komma nästa söndag.
Här är min paparazzibild på gubbarna!

Jag hade i alla fall en alldeles fantastisk dag med mycket kärlek, omtanke och god mat...Livet är så fint.

7 kommentarer:

Marina sa...

Det verkar som det är en hel hög med länder som firar mors dag samma datum - utom Sverige då förstås, men jag föreslog att vi skulle fira två gånger, men det var det tydligen bara jag som tyckte ;)

Husfrun sa...

Haha, gullegubbe ;)
Men vad roligt att dagen verkligen firas så man tar i från tårna.
Vilken fin dag du fick.

Monica sa...

Härligt! Vilken god mat och så fina tallrikar ni har:-). Och dottern var väldigt duktig med blommorna, så fint hon valde och vilken fin present. Grattis från mig med:-).
Och så bra du skriver att alla firar alla, ska förklara det för maken, Anna har ju redan firat mig ja mågen med, 10 mars inföll dagen i England som jag skrev förut, men jag firar gärna en gång till:-).

Camilla sa...

Det låter som en fantastisk mors dag med en massa kärlek. Det känns helt rätt med en massa kärlek och omtanke i stället för en massa presenter. Finaste blombuketten är förstås ok ;)

Här i Sverige känns det som att far och morsdag mer och mer blir köpmännens dag. Det gillar jag inte!

Anonym sa...

Vad fiiiiint! <3 Blir oxå avis på alla som kan äta under graviditeten :)

Anna Granström.

Malin-Charlotta sa...

Livet är fint. Och fullt av kärlek. Vi ser det bara inte alltid. Kram & fint att läsa om dig igen, har inte tagit mig tiden att blogga så mycket på sistone.Men jag tänker ofta på dig <3

Malin-Charlotta sa...

Livet är fint. Och fullt av kärlek. Vi ser det bara inte alltid på grund av olika anledningar. Kram & fint att läsa om dig igen. Har inte tagit mig tid att blogga så mycket på sistone, men jag tänker ofta på dig <3

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...