måndag 19 augusti 2013

Fortsättningen på lagens väktare

I maj månad agerade jag lite lagens väktare och ringde in ett inbrott som pågick mitt framför mina ögon. Det äventyret kan du läsa om HÄR. Om ni nu missat den händelsen.

I juni fick jag sedan vittna inför en Grand Jury. En Grand Jury är alltså en grupp slumpmässigt utvalda amerikanska medborgare som lyssnar på vittnesmål och sedan bestämmer om händelsen borde leda till åtal (bevisning etc gås igenom). Mina reflektioner om det vittnesmålet kan ni läsa om HÄR. Jag vittnade ganska motvilligt, eftersom det tidsmässigt inte var riktigt lämpligt. En eventuell rättegång skulle då ske i september. Antingen skulle jag vara väldigt väldigt gravid eller precis nyförlöst. Perfekt tajming med andra ord. Eller inte.

Dock så ringde åklagaren i morse och berättade att den åtalade hade förklarat sig skyldig och nu ska få spendera ett år i fängelse. Här i USA betyder oftast ett år i fängelse, ett år i fängelse. Inte en månad eller böter. Så slutet gott allting gott! Ingen rättegång alltså. Yay!

6 kommentarer:

Marina sa...

Liite spännande kunde det ju trots allt ha varit, bara för att se om det är som på tv...;)

Maria sa...

Måste kännas så "värt" allt när det verkligen straffar sig för dem ..
Bra jobbat!!
=)

Martina sa...

Se där! Du gjorde helt rätt som anmälde det hela och nu fick du din goda karma tillbaka och slipper vara med på en rättegång
:-)

iaz sa...

Skönt att ha varit med och gjort det rätta. Att en skyldig till brott åker in. Skönt att slippa rättegången nu :) kram

Monica sa...

Det var skönt att det inte blev någon fortsättning för dig, bäst så säkert. Du har annat att tänka på:-)

Anonym sa...

Gud vad skönt för dig! Hurra!

Anna Granström.

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...