fredag 9 augusti 2013

Oväntat bakslag

Jo, det här med körkortet alltså. Det såg så bra ut allting, kändes som om alla detaljer var klara. Bara att ringa till körskolan och boka lite tider att köra på och sen boka bil till uppkörningen. Här krävs det ingen specialbil för att köra på skola eller uppkörning (en med dubbel uppsättning bromsar etc), utan en vanlig bil duger fint.

Jag hörde av mig till en körskola som hade helt fullt fram till uppkörningen och ännu längre fram i tiden. Letade lite på internet och hittade ytterligare två. Den första jag ringde var lite läskig. Anledningen? Han som svarade VISSTE att jag var gravid. Jag hade inte sagt ett ord om graviditet. Han började fråga när jag var beräknad...jag trodde först att jag slagit numret till ett sjukhus av misstag så jag var tvungen att fråga mannen. I alla fall var det tur att han tog upp min graviditet eftersom den ställer till många problem. De körskolor jag har kontaktat hittills tar inte emot gravida elever. Inte efter att de gått in i vecka 32. Detta på grund av försäkringsproblem. Deras försäkringar täcker inte gravida om en olycka skulle vara framme. Jag får inte ens hyra deras bil under de 10 minuter som uppkörningen tar.

So, what to do? Det ser ut som om jag kommer att få ta uppkörningen efter att bebisen kikat ut, vilket inte alls är optimalt. Dels har jag ju mindre tid att körträna med två barn, varav en nyfödd liten krabat, och dels så prioriterar man ju annat...Jag vet inte. Känner mig lite diskriminerad faktiskt. Känns ruttet att ha kommit så här långt och sen PANG! Tyvärr, du är gravid och gravida ska inte köra.

Jag förstår att körskolorna kanske inte vimlar av gravida elever och att en sådan försäkring kostar lite pengar som de inte är villiga att hosta upp för EN enda elev då och då. MEN det borde finnas en tilläggsförsäkring som man kan betala tycker jag. Jag skulle lätt betala en sådan för att får köra två lektioner och sedan uppkörning. Hur svårt kan det vara?

Only in America säger jag bara. Jag, besviken? Kan du tro att jag är.

10 kommentarer:

Hanna Lans sa...

Jag håller med, detta känns som diskriminering. Men det där landet har ju galet många försäkringsproblem, så jag förstår att de kan hamna i klistret om du skulle börja föda under uppkörningen. :) Fast ändå, när du hyr bil, kan inte din man göra detta så du inte alls är involverad i pappren och uppkörningen tar ju högst tio minuter och håller sig en halv gata bort från startplatsen.

Camilla sa...

Nämen så trist och hopplöst. Förstår om det känns surt!

Monica sa...

Förstår att det känns tråkigt att behöva skjuta upp det, men de kan förstås inte riskera att du kör in en blomsterplantering:-) eller någon kör på dig, med de skadestånd som kan utkrävas.
Och konstigt att kännedomen om din graviditet har spridit sig så, kanske de berättade för alla när du gick kurs:-).
Det går nog bra efteråt också men förstås mycket planering sedan med två barn. Lycka till med allt önskar jag dig, ta hand om dig ordentligt!

Anonym sa...

Hm, undrar om det inte är samma i Sverige? Men det kanske bara är rekommendation här? Man ska ju helst inte köra bil så sent i graviditeten eftersom en krock av mindre slag kan skada/döda bebisen (ratten på magen/airbagen osv). Jag mådde ju lite bättre mot slutet sv graviditeten men vägrade övningsköra pga riskerna. Hoppas det ordnar sig iallafall!

Anna Granström.

Emma sa...

Jobbigt att behöva vänta, det är ju skönt att slippa tänka på annat när man precis blivit med bebis

Snart kommer lilla N -förstår att du längtar!

Mrs Clapper sa...

Men herregud! Hur ska de då kunna ge körkort till hjärtsjuka eller.. förkylda?! En olycka är ju just en olycka och då spelar det ju ingen roll om man är i sitt livs form.
Förstår att du är besviken!!

Kram!

Anonym sa...

Nej, vad tråkigt! :-(
Det går inte att lösa genom att du själv tar någon typ av tilläggsförsäkring (privat)? Eller det kanske inte funkar så "over there"?

Villa Freja sa...

Nej fy vad trist. Jag förstår att du är oerhört besviken.

Anonym sa...

Tråkigt.

Kommer ihåg när jag var gravid med Reed och jag fick inte åka runt på Lazy River i vattenparken. Va?? Kan jag inte få guppa runt i lugn och ro. Jag blev så arg, och hoppas i alla fall. Jag var ju varm och jäkligt stor, behövde svalka av mig

kram

Jojjo sa...

Galet! Håller med dig, det borde finnas en tilläggsförsäkring. Graviditet är väl ett sådant tillfälle när många väljer att fixa det där med körkortet, eftersom man får andra behov efteråt. Dock: Spännande att det bara är 25 dagar kvar, det är ju riktigt snart ju!

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...