söndag 4 augusti 2013

Idag bar det av till moderskeppet igen

Moderskeppet, aka Ikea, kan man alltid lita på. Förutom det faktum att de flesta matvaror numera är "Ikeas egna". Lite ruttet tycker jag. Fast vissa gobitar finns kvar. Musli till exempel! Och skorporna smakar likadant oavsett märke och likaså lingonsylten. Sen åkte ett gäng "dammsugare" med i påsen. Ooops! Så kan det gå.

Vi hyrde faktiskt en bil denna gång eftersom vi skulle inhandla en hel del, och även en och annan liten möbel. Ett skötbord, så klart, och lite annat till bebisen och hemmet. Lite läskigt var det till en början kan jag tala om. Att köra menar jag. Handla gör jag ju nästan varje dag, och det är inte så farligt!
För det första hade jag inte kört på nästan ett år och sedan att sätta sig i en bil i ett parkeringshus och köra ut mitt på Manhattan det första man gör...behöver jag säga mer? Dessutom är de flesta bilar här automat. Jag har kört mest manuell under åren, och gillar att växla upp och ned. Det tar en stund att vänja sig vid att det bara finns två pedaler att hålla koll på och att allt annat sköter sig själv. Man har liksom en "död" fot som ligger där och gör ingenting.

Men det gick finfint! Vi körde över till staten New Jersey på andra sidan Hudsonfloden och till det Ikea som ligger bredvid Newark airport. När jag flög hit som au-pair 2005, landade vi på just Newark. Vi blev hänvisade till en buss som skulle ta oss till vårt hotell där introduktionen skulle hållas. När bussen körde ut från flygplatsen var Ikeas varuhus med de fina blågula färgerna och svenska flaggan, det första jag såg av USA i princip!

En sån här pärla körde jag idag.

Det kändes som om jag inte gjort annat än kört bil det senaste året! Kan ju ha att göra med all bilkörning det blev under åren i Sverige med pendling till jobbet och så vidare. Nu sitter det i ryggmärgen. Det som jag behöver öva på inför min kommande uppkörning för amerikanskt körkort är fickparkering. Jag brukade vara en riktig hävert på det när jag bodde i en lägenhet som endast hade sådan parkering för bilen utanför. De senaste fem åren har jag nog inte fickparkerat en enda gång. Så, det blir fokus fickparkering. Det verkar vara obligatoriskt på uppkörning här i stan....Huvva!

8 kommentarer:

Anonym sa...

Fickparkering? Bah humbug...ha ha. Kan jag inte parkera som vanligt, ja då kör jag runt tills jag finner den perfekta platsen. Föredrar "the getaway spot"... Ha ha

Jag var också på IKEA idag. Brukar kalla det för mn kyrka.

Anonym sa...

Fickparkering? Bah humbug...ha ha. Kan jag inte parkera som vanligt, ja då kör jag runt tills jag finner den perfekta platsen. Föredrar "the getaway spot"... Ha ha

Jag var också på IKEA idag. Brukar kalla det för mn kyrka.

Villa Freja sa...

Oj, ja nu är det ju inte alls långt innan bebis kommer :)
Spännande, du är otroligt duktig och modig. Jag kör bara bil i ex. Göteborg ytterst motvilligt och under hot ;)

Marina sa...

Vad vore världen utan Ikea?

Monica sa...

Vad duktig du är och så fick du lite träning på köpet:-). Skönt att ha bil till IKEA så du kunde få med lite saker ifall de där fynden ropade på dig:-). Var också på ett nu ikväll, på hemväg från landet och stugan där vi varit ett dygn bara denna gång. Vi skulle ha ett par trädgårdsstolar (fanns inga) men det blev lite annat som det brukar bli där.

Saltistjejen sa...

Åh, så ni körde till Newark! Annars hade vi kanske setts för vi var på IKEA i Brooklyn igår! :-)
Och du det där med bilkörningnen ja. det låter fint att du övar så mycket. Fickparkering får du träna på. Ett tips är att här är det viktigare att du "not hit the curb" än att du kommer lite för långt ifrån trottoaren!! Så heller lite långt ut än att du råkar få däcket på trottoarkanten. Bara så du vet. :-)
KRAM!

iaz sa...

Spännande med automatare! Jag har testat min chefs SAAB med automat (det var den första) och tur var väl det att jag testade för när jag förra sommaren skulle köra ferrari så var det en automatare ;)kram!

Kattas Betraktelser sa...

IKEA har nästan allt en svensk kan önska sig.. Bra att du fått övningsköra. Det är trots allt skönt med bil man är lite mer fri, men å an dra sidan så ska den parkeras också.

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...