lördag 24 augusti 2013

Utflykt

Idag hyrde vi gemensam bil med svåger, svägerska och deras lilla son för att ta en tur till ett "mall" utanför stan. Mest för att hitta alla affärer på samma ställe att inhandla dotterns höst-och vintergarderob. Under sommaren har hon hunnit växa hur i princip alla byxor och det mesta i topväg hon har är T-shirts. Kändes som att det skulle behövas lite mer rejäla grejer inför skolstart. Även om vädret här kommer att vara T-shirt-varmt ända fram till slutet av september om vi har tur. Kanske till och med nån dag i oktober.

I och med att bebisen kan komma vilken dag som helst, gärna igår, passade vi på att åka denna helg. Om två veckor börjar skolan redan! Vi har redan hunnit fixa hennes skolmaterial (ni kanske kommer ihåg vårt "föräldraprov" förra året då vi sprang runt i många affärer för att hitta allt på listan till Ns första skoldag. Här är det inte så ovanligt att varje årskurs har en lista på saker som behövs inför skolstarten. Det är många gånger, för oss svenskar, självklara saker som sax, pennor, skrivblock och liknande.)
I år tog vi den enkla vägen för att se hur det skulle vara i jämförelse med förra året. Skolan N går på samarbetar med ett företag som sätter ihop paket inför varje årskurs. Sen kan man som förälder klicka hem rätt paket för sitt barn för en summa och allt levereras direkt hem. Inget spring i affären. Ganska skönt i år med tanke på hur mycket som sker ändå just nu. Vi har fått hem sakerna, men ännu inte gått igenom allt för att se om det stämmer och vilken kvalitet som sakerna har.

Idag var det istället dags att inhandla kläder. Vi for ca 40 minuter utanför stan, upstate New York. Jag älskar att åka uppåt i staten, där det finns mycket träd och vacker utsikt. På hösten är det fantastiskt att se alla träd som skiftar i rött, gult, orangeat och grönt. Nu har löven inte hunnit skifta färg, men likväl är det vackert. Härligt att se nåt annat än storstad, hus och sånt.

En liten till bebisen också.
Den galleria, eller "mall" som det heter här, vi åkte till var enormt. Många malls som ligger i "förorterna" är ofta väldigt stora. Hisnande skulle jag vilja påstå. Det är gigantiska komplex med allt från klädaffärer till bio till restauranger till sportsarenor. I samma byggnad.
På den vi åkte till idag fanns det isrink, klätterväggar, parishjul, biograf och hur många affärer som helst. Trots att parkeringen var full med bilar, var det inte ett dugg trångt inne i gallerian. Det finns så många affärer att det helt enkelt är svårt att proppa stället fullt. Jag tror att man kan spendera tre hela dagar där inne, utan problem och ändå inte hinna titta på allt man skulle vilja. Maken kallade det "Cathedral of American Consumerism".

I mitten av gallerian fanns också en äventyrsbana. Och jag svär, hade jag inte varit gravid, hade jag köpt en biljett och gett mig ut! Älskar såna här grejer!

Äventyrsbana!


Dagen blev mycket lyckad och vi fann det mesta förutom strumpbyxor som vi ska beställa online. Och nu kommer dagens höjdpunkt: i morse fann jag att HM här i USA har börjat med onlineförsäljning! Det gick tidigare bara att handla via vanliga affärer, men nu har de (faktiskt den senaste månaden) börjat att sälja online. Perfekt för oss som bor lite långt borta från en HM-affär!


8 kommentarer:

Anonym sa...

Jag gillar oxå upstate New York! Förövrigt sjukt spännande att bebisen kan komma NÄRSOMHELST.

Anna Granström.

Villa Freja sa...

Vilken söt liten body till bebis :)
Perfekt att HM börjat med onlineförsäljning. Det är ju en bra affär att handla baskläder i om inte annat, så där hittar ni säkert strumpbyxor till N.

Min plats i solen sa...

Smidigt med onlineförsäljning och H&M har ju ett bra sortiment för barn. :)

Kram Lotta

Monica sa...

Skönt att du hinner planera och få viktiga saker gjorda innan lilla bebisen kommer. Tror du det räcker med tre dagar i en sådan mall?:-). Jag gillar den som finns i Sheffield, som en egen stad, med gator och allt, spårvagnen har flera hållplatser att stanna vid, tog ett tag innan jag fattade det:-), som kommer från lilla Stockholm;-). Tydligen ska den största gallerian av alla ligga i Edmonton, Canada, maken har en kusin med familj där. Kanske finns fler nu lika stora.

Anonym sa...

Åh kära nån, då skulle du se Mall of America som ligger 15 min från oss. Sjukt stort och miljoner affärer. Får lätt panik när man går runt där, för stort! Jag är ingen shoppare, men när vi har Sverige besök då älskar alla att shoppa där.

Anna Ström Åhlén sa...

Jättesöt body! Förstår att det är mycket nu när bebisen är på g ... Lycka till med allt!

Emma sa...

Mycket att tänka på! Och lilla bebisen på G -så spännande!

Upstate NY var våra hemtrakter -tog oss bara 20min i bil så var vi där. Fantastiskt vacker nu på hösten! (Som var den enda årstid jag gillade i Montreal...)

Mrs Clapper sa...

Visst är det bra?! Men vi har ju fantastiska butiker inne i NYC, men kan tänka att det är rätt rörigt att ta sig fram där. Gravid och allt dessutom!
Det finns ju även Conscious Sustainable Style till barn med ekologiskt bomull, det är toppen.

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...