torsdag 1 augusti 2013

Hur man (inte) gör jordgubbssylt

Ibland har man kanske inget annat att lägga på morgonens gröt än frysta jordgubbar. Eftersom just frysta jordgubbar är relativt hårda att tugga på, kan det vara en god idé att på nåt sätt tina upp dem.

Här kommer ett steg-för-steg hur man (inte) gör.

1. Ta ut ett gäng jordgubbar ur frysen och lägg i en skål som tål mikro.
2. Kom plötsligt ihåg hur du igår tinade jordgubbar i mikron, då räckte inte en minut ordentligt. Några jordgubbar var fortfarande halvt frusna.
3. Bestäm därför att två minuter nog är en perfekt tid att tina på.
4. Sätt in din skål med gubbar i mikron, utan att lägga på plastskyddet. Plastskyddet är bara för fegisar.
5. Stäng dörren (till mikron, men för säkerhets skull se till att även ytterdörren är stängd så att inte grannarna blir oroliga) och tryck på start.
6. Sätt dig gärna vid datorn medan du väntar på att gubbarna tinar. Lyssna på det underbara ljudet av jordgubbar som sprängs under tiden.
7. När två minuter har gått (oftast då du hör "plinget") går du till köket och öppnar mikron.
8. Förvånas gärna över hur smickrande jordgubbssplattet är för mikrons annars så tråkiga och mundana insida. Lite Picasso-feeling.
9. Tvätta sedan insidan av mikron så noga det går. Köttfärssåsen som sitter där sedan förra veckan luktar inte så gott tillsammans med sprängda jordgubbar ändå.
10. Därefter är det bara att njuta av jordgubbsmoset som återstår i skålen (det mesta har förmodligen prytt mikrons insida, men man får vara glad för det lilla här i livet).

 Häpp!

6 kommentarer:

iaz sa...

Åh, detta påminner mig om en morgon innan skolan, antagligen i högstadiet eller mellanstadiet. Jag skulle göra mannagrynsgröt i mikron och fick det att koka över och splatta i mikron två gånger innan jag tog en macka istället ;) kram

Marina sa...

Tack för tipset - ska försöka ha det i minnet ;)

Monica sa...

Förslag: värm dem lite lätt på spisen, de blir godare:-). Och vad härligt det är med alla bär nu!

Villa Freja sa...

Haha, det låter som när jag micrar ;)

Camilla sa...

Tack för tipset :)
Jag kanske justerar några punkter innan jag provar.

Cinnamon sa...

Haha! Så kan det gå. Been there done that..

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...