Kesokaka:
500 gram keso mini (vanlig går också bra)
ca 15 mandlar, grovt hackade
1 ägg
1 äggvita
1/2 apelsin, riv skalet och pressa i saften från halvan
1 tsk bakpulver
kanel
kardemumma
agavesirap eller honung (socker om man vill det)
1. Ställ ugnen på 175 grader.
2. Hacka mandeln grovt
3. Blanda alla ingredienser ordentligt.
4. Häll i en ugnsfast form och in i ugnen ca 40 min. Låt stå en stund efter att du tagit ut den. Servera med varma hallon eller sylt!
Idag är det måndag och jag är glad för att:
- jag får låna pappas bil till jobbet nu när bildelarna tar sin lilla tid att levereras
- jag tycker att det är så kul att träna. Vem hade gissat det för några år sen?
- solen nästan var uppe när jag vaknade. Sommaren är på väg!
- att det inte snöade hos oss i helgen med tanke på Stockholm
- tvätt och städ är klart och det är en vecka till nästa storstäd
- det bara är två månader kvar tills vi åker till New York till maken
- jag ska gå och äta musli nu!
- jag har en helt underbar familj!
9 kommentarer:
Å den lät god" lite samma som när jag gjorde ostkaka här men då hade jag i bittermandel istället som smaksättning.
Jag tror jag ska testa din kesokaka i veckan!
:-)
Tack för recepetet!
Kram!
Kakan är säkert god men då vi inte har keso eller något likanade, så hoppar jag över den, denna gång!
Härligt att du börjat nedräkningen! Snart är ni tillsammans igen! WOW..
Ha en fin dag!
Så gott, fräscht och nyttigt det låter :)
Lät god hur som, måste testa snart. Ha en riktigt fin start på veckan!
Den ska jag testa - tack!
Kesokaka är så smidigt och jättemumsigt! :)
Älskar recept! Vad är "agaveirap" för något?
Det där lät ju supersmarrigt! Jag har vant mig av ( eh - intalar mig själv och håller tummarna) med allt för söta saker nu så denna måste jag testa. Ser ut att vara skitbra energifördelning!
Härligt på alla sätt! :)
Skicka en kommentar