fredag 6 april 2012

Scart- djävulens påfund?

Jag lovar. Jag är inte fast i medeltiden, men vår TV och DVD-spelare är. Vi köpte en DVD-spelaren för lite över två år sen. En sån där fancy sak som kan spela hela världens DVD. Vår familj är ju lite utspridd och vi köper saker på flera kontinenter, as you already know. Det är ett måste att ha. Med vår gamla TV, som dog den hemska TV-döden i december 2010, fick vi använda scartkabel. Efter att vi ersatt vår gamla döda TV med en ny, platt-TV med HD-ready och allt trodde vi att våra dagar med scarten var räknade. Det fanns nämligen uttag för såna där, erm...kablar med olika färger. Ni fattar? Gul, röd, vit? Whatever. De är fasiken så mycket bättre i alla fall. MEN, se! Det funkade inte. Vi testade och testade. Nada. Zit. Nope. Njet.
Så vi är fast med scarthelvetet. Problem? You know it. När dottern säger att "Nu är bilden grön!" och jag går och trilskas med kabeln så att bilden ska få normal färg och dottern fortsätter "Vänta! Jag gillar röd!", då är det nåt som är fel.
Favoritfärg.

Typ normal. Tänk 70-tal.

Gul.
PLUS att skiten hummar väldigt högt. Så där irriterande. Nästan så man vill slita sitt hår ibland och bara skrika.
Scart borde inte ens få finnas. Fine, för 20 år sen, när inget bättre fanns. Men idag? Förbjud skiten säger jag. EU, var är du när du verkligen behövs?

2 kommentarer:

Min plats i solen sa...

Jag känner igen det där med scart och dess prövningar. Man vickar och har sig och trots det blir det inte bättre. Då vår tv började strula med färgen fick jag rådet att köpa en ny scart. Att det var själva sladden som orsakade problemet (tydligen slits de ut) och det var det tydligen för med ens var färgen kanonfin igen. Så jag för tipset vidare: Köp ny scart!

Ha en riktigt fin påskhelg nu, även om den kanske blir lite mer färgglad än vanligt. ;)

Stor kram
Lotta

Husfrun sa...

Aaaaa, den där tekniken. Jag kan den verkligen inte. Eller så jävlas den bara med mig.

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...