onsdag 25 april 2012

Visste ni...

...att det kan ta fyra timmar att transkribera en intervju på 37 minuter? Herregud, hade jag kommit ihåg det hade jag fasiken inte "eldat" på mitt "intervjuoffer" så mycket. Jag skulle kört på ja och nej - frågor. Skita i kvaliteten och bara kört på raka svar. Jag vet, jag vet. Det går inte...men man kan väl drömma lite?
Igår intervjuade jag en till person för min uppsats (som förövrigt handlar om det stöd lärare får när de undervisar en elev med ADHD). Och hade jag lärt mig min läxa? Ja! Jag frågade bara det väsentligaste som jag behövde veta inför uppsatsen. Jag är ju en sån där människa att jag kan bli alldeles till mig och väldigt intresserad, för egen räkning, av vad andra människor upplevt. Det ger erfarenheter på nåt sätt och jag lagrar dessa i huvudet till något tillfälle jag kan behöva dem. Därför blir det lätt att jag frågar frågor som inte relaterar till MITT ämne, men som kommit upp på annat sätt. Hence, de långa intervjuerna.
Men igår. Klapp på ryggen! Jag klarade det på drygt 15 minuter. Inte illa pinkat.ps. Nästa gång blir det enkäter. Intervjuer och transkribering är inte min grej. Såvida jag inte skaffar en sekreterare? 

10 kommentarer:

Malin-Charlotta sa...

Jag kommer och är fin sekreterare. Eftersom jag ibland kan vara ordpolis, jan vi slå rekord och göra ett arbete på timmar ;))

dianasdrommar sa...

Bra jobbat :) kram Diana

Husfrun sa...

Det där är något jag måste träna mycket på inför min kommande c-uppsats. Verkar så oerhört svårt.

Marina sa...

Skönt när det är klart - bra jobbat!

Johanna sa...

Tjoho bra där! (Och vad intressant uppsatsen låter!).

Jag spelar ALDRIG ALDRIG in intervjuer just för att det tar en miljon år att hitta i materialet sen. Slarvigt nedklottrade anteckningar i kombination med minnet är faktiskt mkt effektivare.

Duktiga Tjejen sa...

Good work!

Kan dock säga att enkäter tar SJUKT lång tid att gå igenom! Typ två dagar. Speciellt om man är så osmart att man ber folk utveckla svaren eller lämna kommentarer...

Monica sa...

Ska bli intressant att läsa din uppsats, när du försvarat den och den är klar i bedömning kanske du kan lägga ut den? Kan tänka mig att det skiljer oerhört med både kunskap och hjälp på olika skolor, hur de tacklar alla diagnoser som sätts idag. Läste om en amerikansk forskare och ADHD, hur de sett att om hemmijön är ungefär som det kaos barnen har i sin diagnos så blir problemen väldigt stora. Barn i en lugn omhändertagande miljö utvecklade knappt ADHD-beteendet, det fick träna i positivt beteende och hade tydliga regler med mycket kärlek och glädje, bra kost, lek och stimulans. Låter som det kan stämma.

Camilla sa...

Man tycker ju att datorer borde kunna fixa sånt där, åtminstone någon gång i framtiden. Det finns ju i alla fall datorer som kan läsa upp en skriven text. Då borde de väl kunna skriva ner en pratad text?

Du verkar i alla fall ha valt ett intressant ämne att skriva om. Heja på!

Malin-Charlotta sa...

Ser jag stavat som en kratta från min Iphone! Haha! fin ska vara din - och - jan ska vara kan! Haha!

Freedomtravel sa...

Jag brukar räkna med en halv arbetsdag (effektiv tid) för att transkribera en intervju på ca 50-min. Men då använder jag en fotpedal för att spola framåt och bakåt så att jag aldrig behöver släppa tangenterna. En hel del jobb är det att transkribera...

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...