tisdag 19 mars 2013

Cravings?

När dottern låg och skvalpade i magen för sex år sen hade jag grymt sug på en riktigt god köttbit och vattenmelon. Varje gång jag och maken var ute och åt (eh, ganska ofta) var vi på jakt efter den perfekta steken. Ibland blev det jackpot, men lika många gånger var det rena floppen. Det värsta jag åt var "skirt steak" på nån lokal restaurang. Smakade rent ut sagt illa. Och besvikelsen var enorm. Sjukt jobbigt. Jag vet, värsta I-landsproblemet, men just då kändes det som "end of the world". 

Denna gång är det svensk husmanskost som gäller. Typ. Köttbullar med potatis, lingonsylt och sås. Potatis i alla former för övrigt. Ibland känns det som om jag skulle kunna inhalera potatis om det gick. Så sjukt sugen är jag på potatis. Man kan kanske tycka att ris och pasta är fina kolhydratssubsitut. Nej. Riktig vara ska det vara. Vita bönor i tomatså, mums. Just nu är jag sugen på ärtsoppa med senap. Och drömmen skulle vara korvstroganoff på falukorv! Leverpastej ligger också högt upp på listan. Uppkommer dessa cravings för att det kanske är svårt att få tag på dessa råvaror just nu? Förmodligen.
Knark
Till efterrätt skulle det sitta fint med en stor bit prinsesstårta eller bananbakelse. Alternativt chokladbiskvie. 


Såna här sjuka tankar går jag kring med hela dagarna. Är det så konstigt att jag går upp i vikt bara jag tänker på mat just nu?


10 kommentarer:

Hanna Lans sa...

När jag var gravid hade jag supercraving på bensin ... Varje garage jag gick förbi gick jag in i och andades djupt. Herregud, hoppas jag inte förstörde sonen. :(

Emma sa...

Jag känner igen mig otroligt mycket! när Ilia låg i magen och jag var i Spanien pallade jag färskpotatis ute på åkrarna i Katalonien - där säljer de nämligen bara stora knölar. Så illa var det för mig.

Blev rÄtt sugen själv på det mesta du rabblar upp men jag är då rakt inte på smällen.

Usch, blev illa berörd av ditt tidigare inlägg om lockdowns. Det är något med för mycket säkerhetstänk i såna här fall som pockar på rädslor - och ingen är farligare än den rädda. Jag har läst och läst och läst om det där ämnet och vakter och metalldetektorer hjälper inte det minsta - i de fall de haft såna har förövare som du säger helt enkelt börjat med att skjuta vakterna. I ett fall tog han dessutom även vaktens vapen. Sen- vad bryr han sig om att metalldetektorn tjuter liksom? Allt det skapar är rädsla i vardagen.

Däremot är det ju bra med krishanteringsövningar - men varje vecka???

Och beväpnade lärare? Nej det är så sjukt alltsammans!! I Argentina sa många att det vore bättre och mer effektivt med extrainsatta lektioner i filosofi för att motverka våld. Tror det ligger något i det...hur flummigt det än låter.

Husfrun sa...

Å din stackare. Så är det säkert. Hur mår du annars?

Camilla sa...

Potatis är gott! Och det går ju variera hur mycket som helst. Svensk husmanskost känns ju som en ganska nyttig craving, jämfört med alla sötsaker som man kan bli sugen på.

Maria sa...

Märkligt det där. När jag väntade första barnen hade jag översug på leverpastej!! Jag gillar inte det annars något särskilt. Men då, varje dag !! Och dubbelnougat.. blev det nästan varje dag det med.
Nu kan jag inte äta vare sig leverpastej eller nougat.
Hade ganska mycket järnbrist så det är nog kroppens sätt att säga till.. iaf gällande leverpastejen! ;)
Kanske är ngt i potatisen som din kropp har brist på!?? Typ c-vitamin!?

Patricia♔ ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ sa...

Haha, lustigt det där med vad man kan få cravings på.

iaz sa...

Spännande med vad som händer med kropp och tankar under graviditeten. Och att det blir olika varje gång med vad som blir cravings =)
Önskar jag kunde skicka över lite leverpastej och annat så ni fick smaka. Men ni kanske kommer hem och hälsar på nåt snart? =) Kram!

Anonym sa...

Potatis gillade jag oxå under grav! Annars mådde jag mer illa av allt jag åt. Förutom gillade grönsaker (ej tomat) och mjölk. Min största craving var TAVELKRITOR. Jag föll aldrig för trycket, men suget var helt sjukt.

Anna Granström.

Jojjo sa...

Åh, är du gravid igen? Grattis! Livet har tagit så mycket plats här med att bloggandet och bloggläsandet har gått på minst sagt halvfart... hoppas du mår bra!

My sa...

Haha, igenkänningsfaktor!!! Nu åt jag ju inte så värst mycket alls när Luka låg i magen eftersom jag först var sjuk och sen hade en jobbig sommar, men det lilla jag kunde mig för att äta var bland annat svensk mat i olika former. Fick till och med maken att köra till Ikea på en random kväll för att handla svensk mat i matshoppen där. :)

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...